Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Logično je da nakon predsjednika odu trener i sportski direktor Hajduka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 12:30

Bijeli moraju riješiti kadrovsku križaljku

Nakon što je smijenjen Lukša Jakobušić jer je Nadzorni odbor okrenuo palac prema dolje, za v. d. predsjednicu Hajduka izabrana je Marinka Akrap, dosadašnja članica Uprave te direktorica marketinga i prodaje.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Koji će njeni potezi biti u skoroj budućnosti, još se ne zna, no logično je da nakon predsjednika odu sportski direktor Mindaugas Nikoličius i trener Mislav Karoglan.

Potrebno se ekipirati za iduću sezonu nakon što je ova izgubljena, jer je Hajduk prokockao izglede za biti prvak.

Nadzornici su preuzeli odgovornost smijenivši Jakobušića koji je pao zbog ciljeva koje je sam postavio želeći po svaku cijenu biti prvak. Imao je dosta dobrih poteza, vratio bivše igrače među kojima i Ivana Perišića.

Hoće li Nadzorni odbor raspisati izbore ili će odrediti predsjednika bez natječaja, još je u sferi nagađanja, čeka se da se oglase s Poljuda. Budu li se obraćali agencijama za potragu čelnog čovjeka, to može potrajati.

Sve se činilo da će to biti ta sezona, no ispostavilo se da nije i stoga su nastupile promjene.

Hajduku je potrebno vodstvo na svim razinama kako bi se posložila sljedeća sezona za koju Hajduk ima kostur momčadi.

Ukoliko ostanu Ivan Perišić i Marko Livaja, uz oporavljenog MIhaela Žapera te Darija Melnjaka koji su Hajduku najviše nedostajali, imat će respektabilnu momčad za novi pokušaj napada na titulu.

Eventualnom novom sportskom direktoru bit će olakšan posao, ali će se morati i rastati s nekolicinom igrača. Josipu Brekalu i Laszlu Kleinheisleru ističu posudbe, na odlasku će sigurno biti Ismael Diallo, Aleksandar Trajkovski i Vadis Odjidja-Ofoe koji nisu opravdali očekivanja.

Kao trenera se kada je prvi put na udaru bio Karoglan spominjalo Krešimira Režića koji bi možda i prihvatio posao za slaganje nove sezone, no pitanje je može li on biti izbor nove garniture.

A što se tiče sportskoga direktora i predsjednika, to moraju biti jake osobnosti koje mogu privući igrače i držati Hajduk na stabilnim nogama.

Moguće su prodaje Rokasa Pukštasa, Nike Sigura i Emira Sahitija, očekuje se da 'sjedne' novac od transfera Luke Vuškovića kako bi Hajduk imao za ulaganja u nove igrače.



Tagovi

HajdukLukša JakobušićMarinka AkrapMislav KaroglanMindaugas NikoličiusHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti