Igor Kralj/PIXSELL  KLJUČNE RIJEČI
Igor Kralj/PIXSELL KLJUČNE RIJEČI

Ljubičić kasnim golom slomio Bjelorusiju, Hrvatska skočila na drugo mjesto

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 12:38

U dosta čvrstoj utakmici hrvatska U21 reprezentacija opravdala je ulogu favorita i pobjedom nad Bjelorusijom zaključila 2023. godinu.

Hrvatska U21 reprezentacija je 2023. godinu završila minimalnom 1-0 pobjedom protiv reprezentacije Bjelorusije koja je U21 Vatrene dočekala u armenskom Armaviru, predgrađu Jerevana. Dvoboj je odlučio Marin Ljubičić pogotkom u 84. minuti utakmice koji se nakon ubačaja Franje Ivanovića s lijeve strane dobro snašao u kaznenom prostoru domaćina i efektno zabio svoj četvrti pogodak u posljednje četiri utakmice za mladu reprezentaciju Hrvatske.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovom pobjedom Hrvatska je stigla do 10. boda u kvalifikacijama i skočila na drugo mjesto ljestvice s dva boda manje od Portugala te dva boda više (i utakmicom manje) od Grčke (Portugal i Grčka igraju u kasnijem terminu). Bjelorusija je ostala peta, s tri osvojena boda, a ovo joj je bio peti uzastopni poraz.

Ljubičiću se pripisuje i prva ozbiljna prilika Hrvatske na utakmici, ali je domaći vratar, nakon proigravanja Domagoja Bukvića, obranio udarac LASK-ovog napadača. Uslijedio je dalekometni pokušaj Veldina Hodže, a do isteka 45. Ljubičić se još jednom našao sam, jedan na jedan s Fedorom Lopoukovom, ali je bjeloruski vratar ponovno izašao kao pobjednik.

Dragan Skočić na poluvremenu je napravio dvije promjene. Iz igre je izvadio Gabrijela Vidovića i Antonija Tikvića, a u igru je ušao Istrin dvojac Mateo Lisica i Moris Valinčić. Hrvatska je prijetila preko Hodže i Ivanovića, a veliku priliku Hrvatska je za pobjedu dobila u 73. kada je Ilija Maskalenčik srušio Matiju Frigana (koji je ušao sedam minuta ranije umjesto Stipe Biuka) i zaradio drugi, isključujući žuti karton.

U igri s igračem više Hrvatska je 10 minuta kasnije stigla do jedinog pogotka na utakmici, a odmah nakon nove Ljubičićeve egzekucije, matnu šansu imao je Bukvić, ali je pucao preko gola. Posljednju priliku da zabijemo drugi gol propustio je Ivanović u sudačkoj nadoknadi, kada je loše zahvatio dodavanje Hodže na pet metara od Lopoukova.

Hrvatska U21 reprezentacija ponovno će se okupiti u ožujku, kada će Skočićevi izabranici gostovati kod Andore, a pet dana kasnije igraju 'derbi' protiv Portugala u gostima.

Kvalifikacije za U21 Euro

Bjelorusija - Hrvatska 0-1

Stadion: Armavir, Jerevan

Strijelci: 0-1 Ljubičić (84.)

Bjelorusija: Lapoukov - Makarenko, Baranok, Kasarab, Maskalenčik - Rylach (od 72. Pjačura), Ložkin, Guz, Skibskiy - Karpitski (od 72. Kravtsov), Shumanski (od 78. Kovalevič)

Hrvatska: Čavlina – Katinić, Grozdanić, Tikvić (od 46. Valinčić), Bukvić - Maurić, Hodža, Vidović (od 46. Lisica) – Biuk (od 67. Frigan), Ljubičić(od 89. Rak), Ivanović.

Žuti kartoni: Maskalenčik, Makarenko (Bjelorusija) / Hodža, Maurić (Hrvatska)

Crveni karton: Maskalenčik (Bjelorusija)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Euro U21kvalifikacije za U21 EuroHrvatska U21Marin LjubičićDragan Skočić

Ostale Vijesti