Liverpool uz puno muke pobijedio Southampton i vratio se na prvo mjesto

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 05.04.19. | 22:49

Gledali smo pravu dramu, ali sa sretnim završetkom za Salaha i društvo.

U prvom dijelu vidjeli smo možda i najgorih 20 minuta Redsa u ovoj sezoni. Domaćini su krenuli vrlo agresivno, a to im se isplatilo već u 9. minuti. Prilikom jednog centaršuta, Robertson je loše procijenio let lopte, a to je kaznio iskusni Shane Longi  matirao Alissona. 

Nakon toga, vrlo opasno je živjela družina Jurgena Kloppa. Uvukla se neviđena panika u njihove redove, Southampton ih je još jače pritisnuo, ali manjak kvalitete bio je očigledan kada su trebali kreirati prigode za gol. 

Do kraja poluvremena, prvo je Mane sjajno pucao glavom, ali refleksno brani Gunn. Ipak, u 36. minuti Keita krasno zabija glavom i svojim prvijencem donosi toliko potreban gol za izjednačenje. 

U drugom poluvremenu, gledalismo praktički jednosmjernu utakmicu. Sve do 80. minute, Liverpool je bezuspješno pokušao stići do pobjede koja ih ostavlja na životu u borbi za naslov. A tada spektakularan potez Mo Salaha. Primio je loptu duboko na svojoj polovici, sjurio se 50-ak metara i prekrasno pogodio donji lijevi kut gola domaćih. Pobjedu je 6 minuta kasnije potvrdio Henderson, koji je krasno utrčao na povratnu loptu Firmina. 

S nova tri boda, Liverpool se ponovno, barem privremeno, vratio na čelo Premiershipa. Imaju 82 boda, dva više od Manchester Cityja, koji ovog vikenda igra polufinale FA Cupa protiv Brightona. 

(foto: Reuters)


Tagovi

LiverpoolSouthamptonMohamed SalahNaby KeitaShane Long

Ostale Vijesti