Liverpool slomio Crystal Palace, Lacazette kasnim golom spasio bod Topnicima

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 23.11.19. | 18:25

Potpuna dominacija gostiju u 13. kolu.

Odigrano je sedam utakmica 13. kola engleske Premier lige.

Liverpool je teškom mukom slavio protiv Crystal Palacea rezultatom 1:2.

U prvom dijelu smo gledali dominaciju gostiju u posjedu lopte, ali puno opasnije domaćine. Crystal Palace je u prvih pola sata imao dvije sjajne prilike, no Redse je spasila dekoncentracija Ayewa i Cahilla. U 43. minuti domaćini preko Tomkinsa postižu pogodak, no sudac Friend ga uz pomoć VAR-a ipak poništava te se na odmor odlazi s početnim rezultatom.

Liverpool je bolje otvorio drugo poluvrijeme te su već u 49. minuti golom Mane došli u prednost 0:1. Senegalac je primio loptu u kaznenom prostoru te sa nekih 10-tak metara opalio po golu, lopta se odbila od jedne do druge vratnice, ali je ipak pronašla put iza linije domaćeg gola.

Nakon gola igra se rasplamsala, redale su se prilike na obje strane, a domaćini su bili konkretniji, a u 82. minuti su golom Zahe izjednačili na 1:1. Bjelokoščanin je primio jedan odbijanac u kaznenom prostoru i mirnom reakcijom matirao Alissona za poravnanje rezultata.

No, slavlje domaćina nije dugo trajalo, jer je Liverpool samo tri minute kasnije ponovno došao u vodstvo. Robertson je izveo korner te pogodio utrčalog van Dijka koji iz dva pokušaja ne uspijeva probiti obranu domaćih, međutim lopta dolazi do Firmina, a Brazilac radi ono što Nizozemac nije uspio te matira Guaitu za 1:2.

Wilfried Zaha je u samom smiraju utakmice mogao osigurati bod svojoj momčadi, no udarcem preko gola upropastio je stopostotnu priliku za važan bod.

Arsenal je na domaćem terenu remizirao rezultatom 2:2 protiv fenjeraša Southamptona.

Topnici su loše ušli u utakmicu, što je kaznio Danny Ings golom u 8. minuti. Bertrand je na brzinu izveo slobodan udarac te tako iznenadio obranu domaćih, loptu je primio Ings te se sjurio u kazneni prostor i matirao lena za 0:1.

Slavlje gostiju nije dugo trajalo, jer domaćin u 18. minuti dolaze do poravnanja rezultata. Aubameyang je pribio ubačaj s lijeve strane, no njegov udarac završava u bloku, ali na sreću Topnika lopta dolazi do Lacazettea koji zabija za 1:1.

Do kraja poluvremena smo gledali grubu i borbenu utakmicu, u kojoj su se gosti bolje snalazili, ali se rezultat nije mijenjao.

Do sredine drugog dijela svjedočili smo nezanimljivom nogometu, kojeg je u 69. minuti prekinuo sudac Attwell svirajući prekršaj Tierneyju te pokazavši na bijelu točku za goste. James Ward-Prowse je preuzeo odgovornost, ali njegov udarac brani Leno, no iz drugog pokušaja ipak zabija za 1:2.

I kad su svi pomislili da će Svetci odnijeti puni plijen iz Londona, ukazao se Lacazette i golom u 96. minuti spasio bod ove sezone jako lošem Arsenalu.

Wolverhampton je slavio u gostima protiv Bournemoutha rezultatom 1:2. Gosti su golovima Moutinha u 21. i Jimeneza u 31. minuti došli u prednost 0:2, da bi Cook golom u 59. minuti postavio konačnih 1:2.

Leicester je pobjedom 0:2 protiv Brightona nastavio sjajan pobjednički niz. Gosti su potpuno dominirali terenom, no golove su zabili tek u drugom poluvremenu. Strijelci za lisice su bili Perez u 64. minuti i Vardy u 82. minuti iz kaznenog udarca.

Norwich je u Liverpoolu svladao Everton rezultatom 0:2. Strijelci za Kanarince su bili Cantwell u 55. i Srbeny u 92. minuti.

Burnley je slavio na gostovanju kod Watforda rezultatom 0:3. Strijelci za pobjedničku momčad su bili Wood u 53., Barnes u 82. iz kaznenog udarca i Tarkowski u 88. minuti.

U prvoj utakmici dana Tottenham je slavio protiv West Hama rezultatom 2:3.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Alexandre LacazetteSadio ManeWilfried Zaha

Ostale Vijesti