Liverpool se riješava lanjskog pojačanja za 50 milijuna eura – njemački giganti u borbi za njim

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.03.19. | 12:27

Nije se prilagodio Kloppovom načinu igre.

Liverpool je prošlog ljeta odlično trgovao. Za tada rekordne novce doveden je vratar Alisson iz Rome, a Redsi su za njega platili 62 i pol milijuna eura. Tada je to bio najvrijedniji golmanski transfer na svijetu, ali ga je prestigao odlazak Kepe Arizabalage u Chelsea. Pored toga, iz Monaca je doveden Fabinho, koji se pokazao kao izrazito koristan na više pozicija, pogotovo u obrani kada su ozljede poharale momčad Jurgena Kloppa.

Osim toga, za sitne novce (manje od 15 milijuna eura), doveden je vrlo dobri Xherdan Shaqiri, a jedini igrač koji nije opravdao uloženo, zasad je Naby Keita. Reprezentativac Gvineje još je u ljeto 2017. godine dogovorio transfer iz RB Leipziga u redove kluba s Anfielda za 60 milijuna eura, a u konačnici je tamo stigao naredno ljeto. Iako kod njemačkog trenera dobiva dosta prilika, zaigravši u 21 prvenstvenoj utakmici ove sezone od čega 12 u prvoj postavi, 24-godišnjak se nije u potpunosti uklopio.

Iz tog razloga, u klubu su spremni odreći se njegovih usluga, kako bi minimalizirali trošak njegovog dovođenja, prenosi otočki Mirror. Keita je dobro starta u prvenstvu, ali dolaskom sitnih ozljeda, kao i sjajnom formom Giorginija Wijnalduma, on je izgubio mjesto u udarnoj momčadi i procjena je struke da ga mogu pustiti na ljeto, samo godinu dana nakon dolaska u Englesku.

Prema pisanju istog izvora, za njegove usluge najzainteresiranija su dva njemačka giganta – Bayern Munchen i Borussia Dortmund. Već je otprije poznato da se Žuto-crni žele pojačati na četiri pozicije u momčadi, a igrač poput Keite im potpuno odgovara profilom, dok Bayern kreće u potpunu rekonstrukciju, tako da će i oni biti vrlo ozbiljan takmac u borbi za osiguranjem njegovih usluga.

Liverpool je spreman izgubiti oko 10 milijuna eura na njemu, što znači da bi minimalna cijena trebala biti između 45 i 50 milijuna eura. Vidjet ćemo mogu li si to priuštiti poslovično štedljivi Nijemci.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Bayern Munich and Borussia Dortmund have held talks with Naby Keita’s agent about bringing the midfielder back to Germany, according to Teamtalk. <a href="https://twitter.com/hashtag/FCBayern?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#FCBayern</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/BVB?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#BVB</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/LFC?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#LFC</a></p>&mdash; Ronan Murphy (@swearimnotpaul) <a href="https://twitter.com/swearimnotpaul/status/1109928260274737152?ref_src=twsrc%5Etfw">March 24, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Naby Keita

Ostale Vijesti