REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Liverpool 'potražio pomoć' od Nike Kovača u potrazi za sportskim direktorom

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 13:00

Bivši suigrač je kandidata za desnu ruku Jürgena Kloppa opisao kao „pametnog dečka“

Jörg Schmadtke (59) pojavio kao favorit za nasljednika Juliana Warda u ulozi spšortskog direktora na Anfieldu, a The Telegraph je otišao tako daleko da je tvrdio da će on preuzeti uzde na Merseysideu.

Trener Wolfsburga Niko Kovač, koji je radio pod Schmadkeom u tom bundesligaškom klubu, a također je igrao zajedno s njim za Bayer Leverkusen, razgovarao je s novinarom ESPN-a, prenosi Liverpool Echo, kako bi podijelio saznanja o izvršnom direktoru povezanom s Liverpoolom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvat je o Schmadtkeu rekao:

“Igrao sam s njim u Bayeru, dakle bilismo suigrači, a on je bio sa mnom pola godine ovdje u Wolfsburgu. Pametan je tip, fini dečko, k tome zabavan, ima dobar smisao za humor“, kazao je bivši hrvatski izbornik te sasvim ozbiljno dodao:

“Ponekad netko ne razumije njegov humor, ali ja sam ga jako dobro razumio pa mislim da ima kvalitete za rad u najboljoj ligi na svijetu“.

Potom se ugrizao za jezik:

"Bundesliga je također jedna od pet najboljih, ali svi znaju najbolje igrače, najbolje trenere koji su u Engleskoj, a Jörg je sada ili uskoro možda u Engleskoj."

Schmadtke je nadgledao nekoliko uspješnih transfera tijekom svog vremena u Wolfsburgu, uključujući trenutno posuđenog igrača Manchester Uniteda Wout Weghorsta, ali kupio je i Bartola Franjića iz zagrebačkog Dinama.

Također je, kažu upućeni, činio čuda kao sportski direktor u Alemanniji Aachen 2000-ih, kada je klub bio u Bundesligi, stigao do finala DFB-Pokala i čak igrao u Kupu Uefe, izvanredan pothvat za klub koji se sada natječe u četvrtom stupnju u Njemačkoj.

Međutim, neki navijači Liverpoola mogli bi biti zabrinuti zbog reputacije Schmadtkea kao krute sobe, jer se sukobio s brojnim menadžerima (uključujući Juliana Nagelsmanna) tijekom svojih prethodnih uloga i upao u probleme s nadležnim tijelima zbog svojih „vatrenih komentara“, piše Daily Mail.

 Poznato je, naime, da ne štedi ni suce jakih kritika, jednom je bio novčano kažnjen jer je službene osobe utakmice nazvao „eierkoppe“ - što se u slobodnom prijevodu prevodi kao „jajoglavci“ - zbog kontroverznog kaznenopg udarca dosuđenog protiv Kölna dok je bio u tom klubu.

Budući da je FA nedavno optužio Jürgena Kloppa zbog sukoba s Paulom Tierneyjem nakon 4-3 pobjede nad Tottenhamom, engleske nogometne vlasti možda neće biti previše oduševljene ako Nijemac preuzme glavnu ulogu u klubu iz Premier lige. Međutim, nije da bi Liverpool i njihove navijače bilo nimalo briga ako Schmadtke dođe na Anfield i ponovi učinak kakav je imao Wardov prethodnik Michael Edwards. (nl)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

LiverpoolWolfsburgNiko KovačJörg SchmadtkeJurgen Klopp

Ostale Vijesti