Livakovićeva greška donijela Hajduku pobjedu u uzavreloj atmosferi Poljuda (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 31.08.19. | 23:03

Dva crvena kartona i pobjeda Bilih u Splitu nakon tri i pol godine.

Nogometaši Hajduka došli su do prve pobjede nad Dinamom na svom Poljudu. Nakon što su posljednji put slavili u ožujku 2016. godine, sada su Splićani, ponovno pod trenerskom palicom Damira Burića, upisali pobjedu s minimalnih 1-0.

Jedini strijelac bio je Libanonac, Bassel Jradi u 56. minuti, a vidjeli smo i mnoštvo kartona među kojima i dva crvena, a svi su se dogodilo u drugom poluvremenu.

Utakmica je počela oprezno s obje strane, Tagrepčani su imali blagu terensku inicijativu, a zaprijetili su u nekoliko navrata preko Mislava Oršića, dok je najizglednija šansa došla iz slobodnog udarca s 20-ak metara kada je Marin Leovac pogodio stativu.

S druge strane, neugodna situacija u šesnaestercu gostiju dogodila se u 11. minuti nakon jedne gužve, pokušao je Jairo pucati, ali bezuspješno. Sve u svemu, s obje strane vrlo skromno i oprezno, ali zato se u drugom dijelu atmosfera rasplamsala te smo vidjeli jedini gol na utakmici uz čak sedam žutih kartona i dva crvena.

Prvo je iz igre zbog ozljede morao van Arijan Ademi, kojega su morali iznijeti s terena u 52. minuti. Vezna linija Modrih uvelike je pala, a kapetana je zamijenio Izet Hajrović. Bili su to iskoristili već četiri minute kasnije.

Nakon izvedenog 'skraćenog kornera' s desne strane, najviši u skoku bio je Darko Nejašmić, a veoma lošu reakciju Dominika Livakovića iskoristio Bassel Jradi koji zabija glavom odbijanac, našavši se sam unutar peterca gostiju.

Samo dvije minute kasnije, Libanonac je pao u šesnaestercu gostiju, srušio ga je Petar Stojanović, prekršaj za penal je bio očigledan, ali Batinić je ostao nijem.

Tada je krenula kanonada kartona – nakon Leovčevog u 55. minuti, krenulo je redom Jradi (simuliranje), Caktaš, Hajrović, a potom je Emir Dilaver zaradio isključenje. Preoštro je reagirao nakon začetka jedne domaće kontre, a sudac Damir Batinić je promijenio svoju odluku te umjesto žutog, pokazao crveni karton. Na to je potpuno poludio Arijan Ademi koji se nalazio na klupi aktualnog prvaka Hrvatske te je u kratkom roku i on dobio dva žuta kartona.

Brojčana nadmoć Hajduka na terenu nije dugo trajala jer je Bassel Jradi u 80. minuti također opravdano dobio drugi žuti karton te je morao napustiti igru. Do kraja je požutio još i Mario Gavranović, priprijetili su dinamovci jednim udarcem iz daljine, a sjajnu priliku nakon solo-prodora imao je Marin Jakoliš, ali Livaković je ovaj put odlično reagirao.

Ovom pobjedom, Hajduk se nakon dugo vremena ponovno našao na prvom mjestu Prve HNL sa 15 bodova, odnosno dva više i utakmicom više od Dinama koji se nalazi an drugom mjestu, dok je trećeplasirana momčad Osijeka.

 

 

(Foto: Pixsel)


Tagovi

Bassel JradiEmir Dilaver

Ostale Vijesti