Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Livajina majstorija osigurala Bilima nova tri boda, Umut potvrdio pobjedu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.04.21. | 14:50

Gostima su bodovi važniji od dojma, a pred Toplakom je još puno posla do kraja sezone.

Nakon što su ovog petka 27. kolo 1. HNL remijem u Varaždinu otvorili istoimeni domaćin i konkurent u borbi za ostanak Slaven Belupo (1:1), prvu utakmicu subotnjeg dana u jednom nesvakidašnjem terminu odigrali su nogometaši Lokomotive i Hajduka. Utakmica je završila rezultatom 0:2, a strijelci pogodaka bili su Livaja i Nayir.

Tokom svih 90 minuta gosti su bili bolja momčad te su u konačnici potpuno zasluženo slavili. Jednostavno, odlučila je razlika u kvaliteti, naročito ona Marka Livaje koji je još jednom pokazao kako je njegova kvaliteta iznad one HNL-a, usprkos činjenici što je hrvatski nogomet svakim danom sve bolji.

Prvi pogodak na utakmici vidjeli smo već u 15. minuti, ali iako se asistencija piše Fossatiju, sve zasluge zašto su Bili poveli idu na račun strijelca, Marka Livaje.

Talijanski veznjak dugom loptom pronalazi igrača u bijelom dresu s brojem 11 na leđima, on loptu prima glavom iako mu je branič na leđima, odlazi dosta ukoso od gola, ali kad su svi očekivali povratno dodavanje, Livaja isprve gađa lijevom nogom i prekrasno iz okreta pogađa malu mrežicu gola na kojem stoji nemoćni Hendija – 0:1

Pogodak Livaje pogledajte OVDJE

Do kraja prvih 45 minuta domaćin je zaprijetio tek jednom preko Grka Papadopoulosa, ali njegov pokušaj glavom odlazi preko gola Lovre Kalinića.

U poluvremenu, iznad Zagreba se otvorilo nebo, ali to je bio jedan kratkotrajni pljusak nakon čega je utakmica odigrana do svojeg konca u ugodnim uvjetima.

No, i po suncu i po kiši, Bili su bili raspoloženi.

Livaja je ostao sam na desnoj stani terena, bio je 20-ak metara udaljen od gola gostiju, ali iako su mnogi mislili da će uslijediti ubačaj, on prekrasnim dodavanjem pronalazi Nayira na drugoj vratnici koji potom iz blizine matira Hendiju - 0:2

Pogodak Nayira pogledajte OVDJE

Cijelo drugo poluvrijeme prošlo je u blagoj dominaciji gostiju, dok su svi pokušaji domaćeg sastava bili jalovi.

Lokomotiva je u cijelom susretu imala tek dva pokušaja prema golu gostiju, s tim da nijedan nije išao u okvir gola. Samo iz tog podatka lagano se da zaključiti kako su gosti danas zasluženo slavili te put Splita odlaze s nova tri boda.

Hajduk je sad na četvrtom mjestu preskočio Rijeku s kojom ima isti broj bodova, samo Bili imaju bolji međusobni omjer, bolju gol razliku te ono najvažnije, utakmicu manje.

Hajduk sljedeću utakmicu (zaostala utakmica 7. kola) igra za četiri dana na svojem Poljudu protiv Slaven Belupa, dok Lokosi u Kranjčevićevoj dočekuju lidera prvenstva, zagrebački Dinamo.


Tagovi

Marko LivajaUmut NayirLokomotiva ZagrebHajdukHrvatskaHNL

Ostale Vijesti