Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Livaja se vraća na jug Europe? Oko na njega bacio grčki velikan

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 08:36

Klub iz Pireja svjestan je da Livaji uskoro istječe ugovor, a s obzirom na to da mu je tek 27 godina i da ima iskustvo igranja u tamošnjoj ligi, vide ga kao pojačanje u napadačkom dijelu igre.

Teški su dani pred nogometašima, ali u upravom splitskog Hajduka. I pritom ne mislimo samo na predstojeći derbi i borbu za eurospke pozicije, već i onu za igrače, jer oni ključni mogli bi na kraju sezone dići sidro.

Umut Nayir se u ovom drugom dijelu sezone preporodio i istaknuo u prvog topnika Bilih, sad kad nema Mije Caktaša. Jučer smo pisali kako su pojedini turski mediji prozvali upravu Bešiktaša, jer su ga se lako odrekli i poslali na posudbu, koja traje do kraja aktualne sezone. Drugim riječima, Hajduk bi mogao, i vrlo vjerojatno hoće, ostati bez 27-godišnjeg turskog napadača.

No, ono što će još više zaboljeti navijače Hajduka je činjenica da će Poljud, isto tako vrlo vjerojatno, napustiti i najbolji igrač Marko Livaja. Došao je u Split prije dva mjeseca i taj je transfer odjeknuo poput bombe, jer je Livaja u najboljim igračkim godinama i imao je iza sebe odlične godine u grčkoj ligi.

Međutim, zasitio se AEK-a, ispregovarao raskid ugovora i pridružio se klubu iz kojeg je otišao kao klinac. Hajduk je uz njegovu pomoć proigrao i zaredao niz pozitivnih rezultata, a posebno se istaknula osovina Livaja - Umut Nayir. No, kako stavri stoje, Splićani će ostati bez obojice.

Naime, prema pisanju grčkih medija, a na što se pozivaju Sportske novosti, Livaja bi se mogao vratiti na jug Europe, jer je oko na njega bacio Olympiacos, trenutno najbolji i najbogatiji grčki klub. Klub iz Pireja svjestan je da Livaji uskoro istječe ugovor, a s obzirom na to da mu je tek 27 godina i da ima iskustvo igranja u tamošnjoj ligi, vide ga kao pojačanje u napadačkom dijelu igre.

Igrajući za AEK, rivalski klub Olympiacosa, Livaja je u Grčkoj proveo tri godine, bio je ljubimac navijača, a i redovito je bio proglašavan za ponajboljeg stranca u tamošnjem prvenstvu. Za žuto-crni klub iz Atene odigrao je 147 utakmica i zabio 42 pogotka, stoga nas interes Olympiacosa ne treba čuditi. Uostalom, klub iz Pireja može Livaji ponuditi znatno više nego što dobiva u Hajduku, ali i više nego što je dobivao u AEK-u.

Da stvar po navijače Hajduka bude još gora, najboljeg igrača kluba neće gledati ni u nedjeljom derbiju protiv Dinama, jer je u Koprivnici zaradio treći žuti karton. Osim njega, neće na Maksimiru biti ni desnog beka Todorovića iz istog razloga, odnosno Dimitrova, strijelca iz Koprivnice, koji se nanovo ozlijedio.

S druge strane, Hajduku se vraćaju stoperi Vušković i Simić, odnosno veznjak Marco Fossati, još jedan igrač koji će na kraju sezone vjerojatno napustiti Split, s obzirom na to da je na posudbi iz Monze. Zato smo na početku teksta i naglasili, teški su dani pred upravom Hajduka...


Tagovi

Marko LivajaUmut NayirHajdukOlympiacosAEK

Ostale Vijesti