Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Livaja: Pobijedili smo ozbiljnu momčad; Vuković: Gol posvećujem supruzi i obitelji

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.08.21. | 08:49

Hajdukovi strijelci protiv Gorice su s razlogom bili zadovoljni nakon pobjede

Iz Hajdukove perspektive konačno je došao kraj mukama u Velikoj Gorici, upisana su važna tri boda za priključak vrhu ljestvice, spojene su dvije pobjede u nizu. Najzaslužniji za to bio je kapetan Marko Livaja.

„Stvorili smo dosta prigoda u prvom poluvremenu, igrali smo dobro. Prijetila je i Gorica, ali kontrolirali smo igru, bili bolji. U nastavku smo 15 minuta bili izvan utakmice, dosta smo griješili i riskirali i to moramo popraviti. Događa nam se to, moramo raditi da ispravimo pogreške. Ali dobili smo ozbiljnu momčad i sada se idemo spremiti za Slaven Belupo“, rekao je Livaja pa nastavio.

„Znali smo da je Gorica opasna ako budemo radili pogreške, u drugom poluvremenu smo ih radili i dali im prigodu jer smo se previše vratili natrag. Moramo analizirati utakmicu, sigurno je bilo dosta dobrih stvari, pobijedili smo vrlo dobrog protivnika. Ispadanje iz Europe sigurno je utjecalo na igrača i na cijeli klub, ali sad smo uzeli dvije pobjede i idemo dočekati protivnika koji je neugodan i koji će se na Poljudu braniti. Ali, znamo naše ciljeve, idemo po tri boda“, zaključio je najbolji igrač Hajduka.

Dvoboj u Gorici dugo će pamtiti Josip Vuković, dočekao je prvi pogodak u seniorskoj karijeri, i to u dresu najdražeg kluba.

„Hvala suigračima i navijačima koji su nas došli podržati. Naša odlična partija, naročito u prvom poluvremenu. U nastavku se ponovio pad, mislim da je to na psihičkoj bazi, ne zbog fizike. Možda nam je ušlo u podsvijest, ali radimo na tome. Mislim da smo odigrali dobro i zasluženo slavili. Sretan sam zbog gola, naravno, posvećujem ga obitelji i supruzi jer su stalno vjerovali u mene. Ispunjen je još jedan san, ovaj gol je za njih. Sad čekamo Slaven Belupo, dosta se negativne atmosfere odjednom stvorilo oko nas, bili su teški tjedni za nas. Imamo dobar raspored, idemo nastaviti pobjeđivati“, rekao je Hajdukov veznjak.

Pu prema pobjedi u Gorici otvorio je Jan Mlakar, postigavši treći gol u prvenstvu.

„Važna pobjeda za nas, druga u nizu, moramo nastaviti ovako. Postigli smo golove u pravim trenucima, zasluženo smo vodili na poluvremenu. Cilj nam je da držimo loptu koliko god je moguće, to nam je uspjelo kod trećeg gola, Marko je fantastično zabio. Opet nam se dogodio pad u igri, o tome stalno pričamo, čim se malo povučemo teško se braniti. Svima je lakše kada napadamo obranu visoko, ali teško je cijelu utakmicu igrati u tom ritmu“, pojasnio je slovenski napadač.

Piše: Vedran Pavičić



Tagovi

HajdukPrva HNLMarko LivajaJan MlakarJosip Vuković

Ostale Vijesti