Hajduk Split
Hajduk Split

Livaja: "Budemo li ovako igrali protiv Guimaraesa, bit će jako, jako teško"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 31.07.22. | 08:13

Varaždinci su ostavili bolji dojam, ali Hajduk je još jednom rutinski uzeo tri boda na račun inidividualne kvalitete Livaje. I ponovno nije primio gol. Prvi europski ispit je u četvrtak, a tu će trebati više od prikazanog u Varaždinu

Nešto što prije nije bio čest slučaj u Hajduku ove sezone lagano postaje pravilo. Kad ne igraju dobro rutinski odnose tri boda iz utakmica u kojima bi prije strepili do posljednjeg trenutka. Varaždin je izgledao bolje, a dojmu u prilog ide i statistika. Silno je bio i motiviran bivši hajdukovac Tonio Teklić, ali osim bombardiranja koje uglavnom završavalo oko vrata nisu uspijevali Varaždinci doći do zgoditka. I ono što je išlo prema vratima branio je mladi Karlo Sentić koji je u ovom susretu zamijenio Lovru Kalinića. Pokazao je Sentić protiv bivšeg kluba u kojem je prošle sezone bio na posudbi da Hajduk ima dobar zalog za budućnost u njemu.

Ipak, kako je i sam trener Varaždina Mario Kovačević izjavio nakon utakmice, Hajduk je imao jedan segment za koji domaći nisu imali rješenja, a to je Marko Livaja.

„Bili smo u svemu bolji od Hajduka osim u golovima. Gol nas nije htio. Hajduk je ušao tri puta u šesnaesterac i zabio dva gola. Nema ništa drugo reći nego - Marko Livaja. To je sva priča o ovoj utakmici. Mi moramo nastaviti ovako i tražiti bodove drugdje“, izjavio je Kovačević nakon utakmice.

Dva zgoditka koja je postigao Livaja itekako podsjećaju na one koji su se mogli vidjeti posljednjih dana na Torcida kupu. Bilo je zabrinutih zbog Livajinog igranja na malonogometnom turniru u pauzi od utakmica, ali eto u ovoj utakmici se pokazalo da je i to bila solidna priprema za natjecateljske susrete. Da igra nije bila najbolja, svjestan je bio i sam Livaja koji je bio kritičan prema onom što je Hajduk pokazao protiv Varaždina.

„Moramo biti zadovoljni s tri boda. Mislim da smo odigrali katastrofalnu utakmicu, ali imali smo dosta sreće i odličnog Sentića, kojemu čestitam jer je stvarno odlično branio. Drago mi je zbog njega i što Hajduk ima dobrog golmana za budućnost.“

Igra nije još na nivou kakav bi trebao Hajduku za ostvarenje ambicija. Protiv Varaždina i Istre 1961 je prošlo rutinski i na individualnu kvalitetu, ali u europskim izazovima će trebati nešto više. Pozitivna stvar za Valdasa Dambrauskasa je funkcioniranje obrane koja još uvijek u tri natjecateljske utakmice nije primila gol. Svjestan je litavski trener svih grešaka svoje momčadi koje treba u narednom periodu ispravljati. Već u četvrtak Bijele čeka utakmica protiv Vitorije Guimaraes.

„Jako puno smo griješili, budemo li ovako igrali protiv Guimaraesa, bit će jako, jako teško. Dobro je što smo uzeli tri boda s katastrofalnom igrom. Sigurno možemo dosta bolje. Nisu oni Benfica ili Porto, ali imaju kvalitetu, što su pokazali protiv Puskasa. Mislim da ćemo biti bolji u četvrtak pred našom publikom i nadamo se pobjedi“, izjavio je Livaja još nakon utakmice u Varaždinu.

Za nešto više utakmice kao ova protiv Varaždina trebat će postati iznimka, a ne pravilo Bijelima. Unatoč problemima koje imaju, Vitoria nije loša momčad, a Hajduk uz nešto discipliniraniju i organiziraniju igru od ove u Varaždinu te Livaju na nivou ima šanse protiv Portugalaca.

HNL, 3. kolo

Petak, 29. srpnja:

Šibenik – Lokomotiva      2:1

Dinamo – Istra 1961        4:1

Subota, 30. srpnja:

Varaždin – Hajduk 0:2

Nedjelja, 31. srpnja:

Osijek – Slaven Belupo    18.55

Rijeka – Gorica       21.00

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Marko LivajaKarlo SentićHajdukVaraždin

Ostale Vijesti