EXPA/ Newspix/ Piotr Kucza
EXPA/ Newspix/ Piotr Kucza

Lirim Kastrati pred povratkom u HNL

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.02.24. | 15:52

Brzonogi Kosovar posljednjih je godinu i pol dana igrao za Fehervar u kojeg je stigao iz Legije kao slobodan igrač.

Vijest o povratku Roberta Murića u HNL, odnosno potpisu za Slaven Belupo, mnoge je iznenadila. Nekadašnji miljenik navijača Rijeke nedavno je raskinuo s Konyasporom, a iako su mnogi vjerovali da bi ponovno mogao obući dres lidera HNL-a (što, prema našim informacijama, nikada nije bilo aktualno na Rujevici), on je svoje talente, barem do kraja sezone, odlučio odnijeti u Koprivnicu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, nije Robert Murić jedino desno krilo koje će se uskoro vratiti u HNL. Prema informacijama Germanijaka, Lirim Kastrati ponovno će postati stanovnik Zagreba. Za njega su zainteresirana dva kluba, Lokomotiva i Rudeš, a tek treba vidjeti za koju će se opciju Lirim odlučiti, iako u ovom trenutku djeluje kao da Lokomotiva ima 'pole position' u utrci za njegovim potpisom. Lirim je trenutno član Fehervara, mađarskog prvoligaša koji se u ovom trenutku nalazi na trećem mjestu tamošnjeg prvenstva, ali povremeni reprezentativac Kosova nije zadovoljan svojom minutažom u klubu pa je tako drugi dio sezone odlučio provesti tamo gdje će ponovno u kontinuitetu moći pokazati sve svoje kvalitete.

Iako je ove sezone za Fehervar upisao respektabilna 18 nastupa u domaćem prvenstvu uz iznimno pristojan učinak od četiri pogotka i dvije asistencije, Kastrati veliku većinu utakmica započinje na klupi, a ove sezone je samo protiv Ferencvaroša u drugom kolu tamošnjeg prvenstva (3-5) na terenu proveo svih 90 minuta.

Iz spomenutih zagrebačkih klubova na upite o Kastratiju zakopčani su do grla, no no iz menadžerskih krugova doznajemo da bi se brzonogi Kosovar uskoro trebao vratiti u HNL. Prema kojem točno modelu, isto tek treba vidjeti, ali zbog činjenice da je s Fehervarom ugovorno vezan još godinu i pol dana te da njegova trenutna primanja sigurni nisu mala, sve upućuje na to da je riječ o polugodišnjoj posudbi.

Iako u Lokomotivi kažu da 'ne znaju ništa', a u Rudešu samo sliježu ramenima, Kastrati bi se svakako uskoro trebao pojaviti u Zagrebu. Sada, hoće li se po dolasku iz Mađarske zaustaviti na Kajzerici ili će ipak prijeći most pa produljiti do Rudeške ceste 25, tek ćemo vidjeti, ali potpis bi se svakako trebao dogoditi u naredna 24 sata. (I.A.S./A.L.)



Tagovi

Lirim KastratiSlaven BelupoHNLHrvatska nogometna ligaFehervarposudba

Ostale Vijesti