ALBERT GEA/Action images
ALBERT GEA/Action images

Lionele, dosta je

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.02.21. | 20:51

Nogometaši Barcelone rutinski su svladali Elche, a Argentinac je ponovno pokazao kako je svijet za sebe.

Ponekad se zapitamo: „Je li mu neugodno?“

Vjerojatno nije, jer on o takvim stvarima ne razmišlja, on samo svoje instinkte provodi u djelo što se nerijetko čini kao nešto što potpuno odudara od svih nogometaša na ovom svijetu. Doduše, bilo ih je takvih, ali on… On je nešto posebno.

Nogometaši Barcelone danas su odigrali zaostalu utakmicu 1. kola španjolske La Lige. U goste im je došao Elche, momčad koja se nalazi u zoni ispadanja te smo praktički unaprijed znali da će ovo biti samo jedan malo jači trening za Messija i ostatak društva.

Naravno, i treninzi su nekad teški pa je tako nakon prvih 45 minuta semafor pokazivao početnih 0:0. No, kako to obično biva, u nastavku je veoma brzo Messi je uzeo stvari u svoje ruke, odnosno noge te po 'tisućiti put' dokazao kako on nije nogometaš kao svi drugi.

Prvo je zabio za vodstvo u 48. minuti nakon što mu je prethodno asistirao Braithwaite, ali ono što smo od Argentinca vidjeli u 69. minuti… Još uvijek ne znamo kako to opisati.

To je teško, gotovo nemoguće opisati, ali pokušat ćemo: Prvo je Frenkie de Jong na maestralan način osvoji četrdesetak metara, četvorica gostujućih igrača nisu ga uspjela zaustaviti, da bi onda, iako je mogao pucati, povratnom loptom odlučio pronaći Messija. I on je imao priliku odmah završiti akciju. Lopta mu je dolazila na lijevu nogu, bio je na 14 metara od gola Elchea, ali on ne gleda na ovaj sport kao ostali 'smrtnici'.

Povratnu loptu de Jonga primio je desnom nogom, a samim primanjem izbacio je dvojicu čuvara iz igre. Zatim je odmah iz drugog dodira lijevom nogom poslao i trećeg braniča na odmor, nakon čega je elegantno – reklo bi se piknuo – loptu preko Badije koji je u ovoj situaciji bio potpuno nemoćan.

Njegova elegancija pokreta, vizija i način igre odudaraju od svega što smo navikli gledati na nogometnim travnjacima. Potez de Jonga, koji je malo je reći fenomenalan, pored Messija postane praktički neprimjetan. Toliko je dobar, toliko je poseban.

Do kraja utakmice u listu strijelaca upisao se još i Jordi Alba u 73. minuti, a 3:0 je bio i konačan rezultat ovog dvoboja.

Šteta da gledatelja u La Ligi još neko vrijeme neće biti na tribinama, jer ovakvi potezi nisu isti kad ih gledate preko malih ekrana. U svakom slučaju, domaćin je opravdao status favorita te su sad došli na dva boda od drugoplasiranog Real Madrida. Messi? Ako je Barcelona ponovno rutinski slavila, onda je Messi ponovno pokazao kako nije s istog svijeta kao i mi ostali.


Tagovi

Lionel MessiBarcelonaPrimeraLa LigaElche

Ostale Vijesti