Liga prvaka: Mourinho spašava sezonu, Gent u povijesnoj prilici

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.12.15. | 08:11

Večeras ćemo znati sve putnike u osminu finala Lige prvaka.

Nakon što smo sinoć saznali svih prvih 8 klubova koji su prošli skupinu, večeras popunjavamo ostatak mjesta u ždrijebu. Zanimljivo je da su samo tri momčadi već osigurale prolazak pa tako zanimljivosti sigurno neće nedostajati.

Grupa E

Roma – BATE
Bayer – Barcelona

Poredak: Barcelona 13 bodova, Roma 5, Bayer 5, BATE 4

Barcelona je osigurala ne samo prolazak skupine, već i prvo mjesto u njoj, a borba za drugo mjesto iznimno je neizvjesna. Bez obzira na loša izdanja u Ligi prvaka, Roma i dalje drži sve u svojim rukama. 'Vučica' ima meč loptu na svojem terenu, a ako ne pobijedi BATE, Rudi Garcia bi mogao početi pakirati kofere. Bayer će u Leverkusenu pokušati doći do pobjede i čekati rezultat iz Rima. U slučaju istog broja bodova između Rome i Bayera, dalje idu Talijani, a Nijemci imaju bolji omjer s BATE-om u slučaju borbe za Europsku ligu.

Grupa F

Dinamo – Bayern
Olympiacos – Arsenal

Poredak: Bayern 12 bodova, Olympiacos 9, Arsenal 6, Dinamo 3

Bayern je sigurno prvi, a Dinamo zadnji. No, utakmica u Pireju bit će jako uzbudljiva, a Arsenal traži pobjedu kojom bi anulirao poraz od Grka na Emiratesu. Ne treba zaboraviti da je u Londonu bilo 3:2 za Olympiacos pa je 'Topnicima' potrebna pobjeda od najmanje dva pogotka razlike, odnosno od jednog razlike ali s najmanje tri postignuta pogotka.

Grupa G

Chelsea – Porto
Dinamo Kijev – Maccabi

Poredak: Porto 10 bodova, Chelsea 10, Dinamo 8, Maccabi 0

Chelsea u Ligi prvaka igra bolje nego u Premiershipu, ali i dalje nisu sigurni u prolazak u osminu finala. Dapače, u slučaju današnjeg poraza od Porta, Mourinhova momčad bi gotovo sigurno na proljeće igrala u Europskoj ligi jer je izgledno da će Dinamo u Kijevu pobijediti Maccabi. Ukrajinci s pobjedom sigurno prolaze dalje jer u eventualnom krugu s portugalskom i engleskom momčadi najbolje stoje. Ako bi sve 3 momčadi imale po 11 bodova, ispao bi Porto jer ima najlošiju gol-razliku u susretima ovih triju momčadi.

Grupa H

Valencia – Lyon
Gent – Zenit

Poredak: Zenit 15 bodova, Gent 7, Valencia 6, Lyon 1

Hoće li Andre Villas-Boas večeras odmarati neke svoje igrače ili će Zenit sa svim snagama ići po maksimalnu šestu pobjedu? Taj odgovor vjerojatno zanima sve u Gentu koji ima povijesnu priliku doći do osmine finala. Belgijci su s pobjedom sigurno u osmini finala, a mogu dalje ići čak i s porazom. Onda im treba poraz ili remi Valencije na domaćem terenu jer Gent ima bolji međusobni omjer od Španjolaca.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

LyonValenciaArsenalOlympiacosBarcelonaBayer LeverkusenZenitGentMaccabi Tel AvivDinamo KijevBayernDinamo ZagrebPortoChelseaBATE BorisovRomaLiga prvaka

Ostale Vijesti