Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

L'Equipe: "Dinamo je novi europski bogataš, Modri prate desetoricu igrača iz Francuske"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 13:17

Francuski list pojašnjava kako je zagrebačkom klubu za oko zapeo francuski izlog u kojemu planira ostaviti ozbiljne novce.

Dinamo još nije utrčao u „panic mode“, unatoč javnim molbama i trenera Igora Bišćana i igrača kako su momčadi potreba pojačanja, ali jasno je cjelokupnom puku koje zdušno druka za Modre da je svlačionici potrebna svojevrsna revitalizacija.

U tom kontekstu je francuski L'Equipe objavio tekst u kojemu se pojašnjava kako je zagrebačkom klubu za oko zapeo francuski izlog u kojemu planira ostaviti ozbiljne novce.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Zašto Dinamo Zagreb šoping u ljetnom prijelaznom roku obavlja u Francuskoj?“, stoji u naslovu članka u kojemu stoji kako je „početkom prošlog mjeseca Maxime Bernauer prešao iz drugoligaša Parisa u redove hrvatskog prvaka za iznos od 1,3 milijuna eura, a cijena može narasti i do dva milijuna eura s bonusima“.

L'Equipe citira i riječi friškog sportskog direktora Marka Marića koji za francuski list pojašnjava zbog čega se Dinamo okrenuo francuskoj „tržnici“:

„Ako želimo igrača iz hrvatskog kluba, ostali klubovi će za onoga koji nije ekstra klasa od nas tražiti najmanje dva milijuna eura, i to za početak. U Francuskoj pak za taj iznos možemo kupiti gotovog igrača s iskustvom jedne od najjačih liga“.

Francuska tiskovina dodaje i kako „Dinamo prati čak deset igrača iz prve i druge francuske lige“, dok je Modrima nadjenula epitet „novog bogataša europskog nogometa“.

„Ne znamo imena Dinamovih meta iz Lyona i Rennesa, ali zato znamo da želi Mohameda Kabua iz Valenciennesa, koji je na meti Lorienta. Također prati i Ibrahima Sissoka, koji je slobodan igrač nakon što mu je završio ugovor sa Sochauxom. Lucien Agoume, koji se vraća u Inter nakon završetka posudbe u Troyesu, i Martin Adeline iz Reimsa su također želja ambicioznih Hrvata“, stoji u tekstu L'Equipea. (pz)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoMaxime BernauerL'EqipueMarko Marić

Ostale Vijesti