Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Leovac može besplatno u bilo koji klub osim u Osijek?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.01.22. | 10:06

33-godišnjem lijevom beku na ljeto ističe ugovor s Dinamom.

Da je Marin Leovac prekobrojan u Dinamu i da će najkasnije na ljeto napustiti Maksimirsku 128 poznato je već neko vrijeme. Prvo ga je Damir Krznar otpisao na početku sezone, onda ga je, u nedostatku opcija na lijevoj strani obrane, vratio u prvi kadar, upisao je Leovac na kraju četiri nastupa u prvenstvu (asistirao je u 8:0 pobjedi nad Hrvatskim dragovoljcem), dva u Kupu (zabio Orijentu u 4:1 pobjedi), a dobio je i 20 minuta protiv Genka u Europskoj ligi.

No, dolaskom Željka Kopića potpuno je ispao iz sastava, a strateg Dinama nije ga vodio na pripreme u Istru i poručio mu da može napustiti klub već ove zime. Nakon 84 utakmice, pet pogodaka i sedam asistencija u dresu Dinama, prezimljavanja u Europi i izbacivanja Tottenhama (igrao je u obje utakmice), došlo je vrijeme za rastankom.

Nakon što je Petar Bočkaj prešao iz redova Osijeka u Dinamo, pojavila se priča da bi u suprotnom pravcu mogao upravo Marin Leovac. Nenad Bjelica s Leovcem je izborio plasman u Ligu prvaka dok su obojica bili članovi bečke Austrije, potom ga je doveo u Dinamo s kojim je osigurao - do tad - najveće europske rezultate u posljednjih 50-ak godina i logično je da bi ponovno u kadru volio imati svojeg 'vojnika'.

Na Maksimiru ga žele pustiti i bez odštete u bilo koji klub osim u Osijek. Leovac može prijeći na Gradski vrt tek za odštetu od 300 tisuća eura, što Bjelica iz principa ne namjerava platiti, tvrde Sportske novosti.

Leovac ima 33 godine, posljednjih godinu i pol ionako nije standardan i više je vremena proveo na klupi za pričuve i tribinama nego na terenu. Hoće li pričekati kraj sezone igrajući za Dinamo II, pa onda prijeći u Osijek ili neku drugu sredinu ili će se već sada odlučiti za novu destinaciju ostaje za vidjeti.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoOsijekPrva HNLMarin Leovac

Ostale Vijesti