Leko stigao do prvog boda u Ligi prvaka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.10.18. | 20:46

Remi Monaca u Belgiji.

Nogometaši Club Bruggea stigli su do prvog boda u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. Na njihovom Jan Breydel stadionu, dočekali su posrnuli Monaco koji je u katastrofalnoj formi ove sezone. U francuskom prvenstvu drže pretposljednje mjesto na tablici, a do današnje utakmice ni oni nisu imali nijedan bod na svom kontu u ovom natjecanju.

Debi Thierrya Henrya na trenerskoj klupi u najelitnijem klupskom natjecanju završio je remijem 1-1, a s obzirom na probleme s ozljedama u momčadi, nekadašnji francuski reprezentativac može biti zadovoljan prvim bodom. U sastavu nije bilo ozlijeđenog hrvatskog vratara Danijela Subašića, kao ni rezervnog Diega Benaglija, a nedostajali su i Falcao, Rony Lopes, Pellegri, N'Doram i Pierre-Gabriel.

Da stvar bude gora po monegaški klub, već u 12. minuti igru je morao napustiti Stevan Jovetić zbog ozljede, a njega je zamijenio Sofiane Diop.

Samo dvije minute kasnije Club Brugge – pod vodstvom hrvatskog trenera Ivana Leke – dolazi do pogotka. Wesley je sam izbio pred četvrtog vratara gostiju, Badiashile, potom ga i matira, ali sudac opravdano svira zaleđe.

Obje momčadi su bile podjednake praktički cijelu utakmicu, a Monaco stiže do prvog gola na utakmici. Igrala se 32. minuta kada je Aleksandr Golovin osvojio dobrih 50 metara solo prodorom, potom proigravši Moussu Syllu koji s desne strane plasira loptu u suprotni donji kut hrvatskog golmana na vratima belgijskog kluba, Karla Letice.

Samo šest minuta kasnije, mogli su gosti i povećati vodstvo, ali pokušaj strijelca prvog pogotka s ruba šesnaesterca otišao je pored vratnice.

Minutu kasnije, izjednačenje kluba iz Bruggea. Vanaken je ubacio s lijeve strane točno na glavu Wesleya, kojemu ovoga puta pogodak nije bio poništen nakon što je glavom lijepo matirao protivničkog golmana.

Imali su kasnije prilike i jedna i druga momčad. Brugge je prijetio preko Ruuda Vormera i Emmanuela Dennisa koji su u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili Monacu, ali nisu bili dovoljno precizni. S druge strane, najbolju priliku za goste propustio je Golovin kada je iz voleja odapeo s desetak metara udaljenosti, ali lopta je išla u vratara Leticu koji skida njegov pokušaj.

Dodajmo da je drugi Hrvat u redovima domaćih, Matej Mitrović, cijelu utakmicu odgledao s klupe za pričuve.

Utakmica je u konačnici završila rezultatom 1-1, a ovo je bio prvi bod za obje momčadi u skupini A, gdje večeras još igraju Borussia Dortmund i Atletico Madrid, koji zasad imaju po 6 bodova.

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Matej MitrovićKarlo LeticaIvan Leko

Ostale Vijesti