Leko kontroverznom odlukom suca izgubio titulu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 16.05.19. | 22:32

Saznali smo novog prvaka Belgije.

U 9. kolu takozvane Lige za prvaka u belgijskoj Jupiler ligi, nogometaši Club Bruggea izgubili su na gostovanju od Standarda iz Liegea rezultatom 2-0 i tako matematički ostali bez obrane naslova prvaka.

Domaćin, za koje je hrvatski nogometaš Alen Halilović cijelu utakmicu odgledao s klupe, pobijedio je dvama pogocima Razvana Marina (68', 90'), ali puno će se pričati o trenutku u 61. minuti utakmice pri povoljnom rezultatu za Club Brugge, koji inače na trenerskoj lupi vodi Ivan Leko, a njihov dres još nose i Matej Mitrović i Karlo Letica (nisu nastupili).

Naime, tada su gosti došli do pogotka kada je Lois Openda glavom matirao Guillermea Ochou, ali sudac je poništio pogodak, iako moramo priznati da je izgledao potpuno regularan. Lopta je prešla crtu, a njegov suigrač Wesley (s brojem 7), ako je i bio u ofsajdu, nije utjecao na igru jer je lopta već prešla crtu prije nego je on ugurao u mrežu za potvrdu gola.

Ovim porazom, Brugge je ostao na 47 bodova kolo prije kraja, a vodeći Genk je remizirao 1-1 kod Anderlechta i tako osigurao četvrti naslov prvaka Belgije u svojoj povijesti. U njihovim redovima igra bivši igrač Dinama, Ivan Fiolić, ali u večerašnjoj utakmici ostao je na klupi, a njegov imenjak Santini je odigrao cijeli susret i zaradio žuti karton u dresu Anderlechta.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ivan LekoKarlo LeticaMatej MitrovićAlen HalilovićJupiler liga

Ostale Vijesti