Milan Šabić/PIXSELL
Milan Šabić/PIXSELL

Leko je otišao iz Hajduka, može li se sada vratiti Nikola Kalinić?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 24.10.23. | 15:59

Na kraju prošle sezone nije mu produžen ugovor jer se nije uklapao u viziju tadašnjeg trenera

Mislav Karoglan je predstavljen kao novi trener Hajduka, zapravo stari jer je otišao iz privatnih razloga otprilike prije godinu dana i sada je pred njim zadaća koju je potencirao predsjednik Bijelih Lukša Jakobušić da se mora osvojiti titula prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Može li na tom putu Hajduku pomoći Nikola Kalinić, sjajni centarfor koji je u godinama, ali je s Poljudu na kraju prošle sezone otišao jer mu nije produžen ugovor uz službenu poruku na stranicama kluba da su mu vrata uvijek otvorena. Sad su se ta vrata otvorila, jer je otišao Ivan Leko prema čijim vizijama napadač iz Solina nije bio u njegovim planovima. Govorio je Leko da igraju s jednim napadačem, a taj je neprikosnoveni Marko Livaja. Dakle, nije bilo mjesta za obojicu premda je Leko igrao s njima dvojicom dok je upražnjavao sustav 3-5-2 od kojega je odustao zbog slabih rezultata.

Na predstavljanju Karoglana iz usta glavnih ljudi Bijelih, predsjednika Jakobušića i trenera Karoglana, izašle su rečenice da su mu vrata otvorena, a strateg splitskog kluba najavio je razgovor s njim kako bi vidio kakve su mu ambicije. Kalinić nije nigdje otišao, trenira individualno, jer se možda nadao ovakvom raspletu budući da je u Hajduk došao završiti karijeru i nešto osvojiti. Službeni kraj nije objavio, stoga nije isključeno da se dogodi njegov povratak.

Naravno, pitanje je u kojem bi roku mogao biti u natjecateljskoj formi, no ako je Hajduk trpio nove igrače koji su također došli nakon duljih pauza, onda može i Kalinića. A on je takav igrač koji u samo par minuta može riješiti utakmicu.

Pitanje je i njegove kompatibilnosti s Livajom, ali i sustava koji će koristiti Karoglan što ćemo vidjeti u petak u Koprivnici. Kalinić se ne oglašava u medijima, izabrao je šutnju, ali je znakovit njegov 'lajk' na vijest da je Leko smijenjen što su prenijeli neki mediji.

Valja vidjeti kad će se i hoće li se dogoditi razgovor između Karoglana i Kalinića, ali sama činjenica što im se čini poželjnim, dovodi do zaključka da bi se mogao ponovno priključiti momčadi i pokušati pomoći koliko može. Sigurno u njemu ima još motiva da se dokaže, a ne da pati kao kada ga je Leko ostavljao na klupi ili mu davao mrvice.

Prošle sezone odigrao je tek 18 utakmica, skupio 417 minuta u kojima je do četiri gola i upisao jednu asistenciju. Premalo, ali ako se dobro spremi mogao bi odigrati još do kraja sezone i onda se u stilu oprostiti kao što je zaslužio pred punim Poljudom, jer se radi o jednom od najboljih napadača koje je Hajduk iznjedrio, a ostvario je i zavidnu inozemnu karijeru, bio reprezentativac.

Sad je u fokusu utakmica s Belupom, ali početni koraci su napravljeni, pa ćemo vidjeti što će na kraju ispasti, a kako je Hajduk neefikasan, postiže malo golova, ne bi trebao imati što za izgubiti angažmanom Kalinića koji je u pretprošle zime u velikom stilu stigao iz Verone, a jednom na Poljudu srušio i Dinamo svojim pogotkom.



Tagovi

HajdukNikola KalinićMislav KaroglanIvan LekoMarko LivajaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti