MATTHEW CHILDS - Action Images
MATTHEW CHILDS - Action Images

Leicester ga je prije manje od pet godine platio 19,5 milijuna eura, a sad se vraća u Nigeriju

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.04.21. | 15:47

Iako je u najboljim igračkim godinama, odlučio se vratiti u matični klub.

Ahmed Musa novi je igrač nigerijskog prvoligaša Kano Pillarsa, potvrdili su iz kluba na svojim društvenim mrežama.

Povremeni kapetan Nigerije vraća se u svoj matični klub iz kojeg se prije 11 godina zaputio put europskog kontinenta gdje mu je prvi klub bio nizozemski VVV-Venlo. Nakon godinu i pol dana odlazi u CSKA Moskvu za pet milijuna eura, a baš je u redovima ruskog velikana igrao i najbolji nogomet karijere.

Dobrim izvedbama u tamošnjoj Premier ligi zaradio je transfer u Leicester koji ga je u ljeto 20018. godine doveo za 19,5 milijuna eura, a to je ujedno i četvrti najveći izlazni transfer u klupskoj povijesti. Veći novac od onog za Ahmeda Musu CSKA Moskva dobila je samo za Golovina (30 milijuna eura, Monaco), Joa (24 milijuna eura, Manchester City) i Yurija Zhirkova (21 milijun eura, Chelsea).

Na Otoku se nije snašao pa su ga tako Lisice poslale prvo na još jednu posudbu u CSKA Moskvu, da bi ga onda u ljeto 2018- godine transferirali za tri milijuna eura manje od iznosa kojeg su za njega izdvojili u Al-Nassr, klub kojeg je donedavno vodio hrvatski stručnjak Alen Horvat.

U Saudijskoj Arabiji zadržao se dvije godine, za klub je skupio 57 nastupa, 11 pogodaka i 14 asistencija. Budući da je od ljeta bez angažmana, Musa je odlučio prihvatiti poziv matičnog Kano Pllarsa s kojim je dogovorio suradnju do kraja sezone kako bi uhvatio kontinuitet igara te dobrim izvedbama pokušao izboriti još koji unosni europski ili azijski angažman.

Musa je s Nigerijom osvojio Afrički kup nacija 2013. godine, a za reprezentaciju svoje zemlje skupio je 87 nastupa i 15 pogodaka.

Opširnije o transferu Muse u Kano Pillars pročitajte OVDJE


Tagovi

Ahmed MusaNigerijaKano PillarsCSKA MoskvaLeicestertransferi

Ostale Vijesti