Legija HNL stranaca: Ovih 11 stranih igrača oduševilo je u dosadašnjem dijelu prvenstva (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 28.09.18. | 11:05

Dinamove zvijezde nisu u momčadi zbog manjka nastupa u HNL-u.

>ODIGRAJ HAJDUK - DINAMO 

Na vratima je Iortiz Landeta iz Istre, 22-godišnjak koji je za sada upisao četiri nastupa, stigao je iz druge momčadi Alavesa i ovdje mu je zadatak afirmirati se u standardnog golmana. Na bekovima igrači Rijeke i jedno dobro poznato ime, Leonard Zuta, standardni lijevi bek koji u zadnje vrijeme pauzira zbog ozljede koljena. Na drugoj strani njegov momčadski kolega Mario Pavelić, Austrijanac koji je stigao iz Rapida i za sada dobro drži desnu stranu Rijekine obrane.

U sredini su dva iskusna stopera i jedini igrač Dinama. To je Kevin Theophile-Caterine koji je baš kao i svi važni Dinamovi igrači propustio dosta utakmica HNL-a, no golom protiv Osijeka kupio je mjesto u ovom momčadi. Pokazao se kao veliko pojačanje i definitivno je jedan od najboljih stopera u ligi bez dilema, a to se i očekuje od igrača koji je stigao iz francuske Ligue 1. Kraj njega je Guti iz Osijeka, Brazilac koji je stigao iz poljske lige i za sada sjajno drži obranu jedne od najboljih momčadi u HNL-u. Zabio je i pogodak protiv Hajduka i pravo je pojačanje za svoju momčad.

Pravo pojačanje za Slaven Belupo je pak Izraelac Roei Gordana koji je kao veznjak postigao već dva pogotka i to ključne. Protiv Intera zabio je za tri boda, a protiv Osijeka u gostima zabio je pri kraju utakmice za bod na teškom gostovanju. Radi se o vrlo iskusnom igraču koji ima osjećaj za postići pogodak, a prošle sezone je u izraelskoj Yahudi zabio šest puta.

>ODIGRAJ RIJEKA - SLAVEN BELUPO

Uz njega su u veznom redu dva sjajna igrača koja su u osam kola pokazala veliki potencijal. Nigerijac Iyayi Atiemwen, 22-godišnjak koji je talent već pokazao i u turskoj drugoj ligi. Zabio je već dva puta za Goricu i standardan je u prvoj postavi, a dokazao je kako bi mogao igrati u bilo kojoj momčadi HNL-a. Isto se može reći i za Bosanca Harisa Hajradinovića, sjajnog mladog veznjaka koji je u osam kola postigao četiri pogotka, a protiv Lokomotive je praktički sam donio tri boda svojoj momčadi. Iako ima tek 24 godine već ima puno iskustva, a ukoliko ovako nastavi Osijek bi na njemu mogao ozbiljno zaraditi.

>ODIGRAJ INTER - OSIJEK 

Napad je vatreni, zabija se na sve strane, a tri igrača u njemu zabila su ukupno čak 16 puta u dosadašnjem uvodnom dijelu prvenstva. Brazilac Heber iz Rijeke u sjajnoj je formi i ove sezone, pogodio je već pet puta uz hat-trick Istri u lokalnom derbiju. Najava je to opet borbe za naslov najboljeg strijelca lige, ali u tome će imati ozbiljnu konkurenciju, pogotovo od stranih igrača.

S druge strane je Argentinac Ramon Mierez, 21-godišnjak koji je stigao iz Tigrea u Istru ovog ljeta i odmah oduševio. Zabio je baš kao i Heber pet puta, dva je dao Rijeci, jedan Hajduku, a protiv Intera je s dva pogotka sam svojoj ekipi donio velika i važna tri boda. Pokazao se kao najraspoloženiji igrač Istre ove sezone i pravo pojačanje. Ukoliko ovako nastavi i on bi mogao do samog kraja biti u igri za najboljeg strijelca lige.

U samoj špici ipak najveće iznenađenje i trenutno najbolji napadač HNL-a, Lukasz Zwolinski koji je stigao iz Pogona. Čovjek igra u fantastičnoj formi, prijeti iz svih pozicija, zabio je već šest golova, donio Gorici pobjedu kod Osijeka, a postigao je po gol i u tri pobjede. Protiv Slavena je praktički san donio bod i Gorica bi na njemu mogla zaraditi u budućnosti jer već se javlja interes brojnih europskih velikana za njegove usluge.

>ODIGRAJ GORICA - LOKOMOTIVA

Dakle, van sastava ostale su neke zvijezde Dinama koje je Bjelica poštedio HNL-a, ali i svi stranci Hajduka koji nisu pokazali ništa posebno. U konkurenciju bi mogao možda Mađar Gyrusco, ali dva gola Istri u zadnjem kolu ne mogu ga staviti ispred Hebera ili Miereza. Jasna je stvar da imaju više nastupa u momčadi bi bili igrači poput Hajrovića, Olma i Dilavera, no ovo samo dokazuje koliko su kvalitetan skauting napravili manji hrvatski klubovi u pripremi sezone. Ovako to izgleda u postavi, a ovih 11 igrača ukupno su autori 25 golova ove sezone:

 


Tagovi

Kevin Theophile-CatherineLeonard ZutaHaris HajradinovićHeberRamon Mierezlukasz zwolinski

Ostale Vijesti