ANDREAS GEBERT/Action Images
ANDREAS GEBERT/Action Images

Legende ujedinjenje: Robert Lewandowski i ove godine prvi favorit za osvajanje Zlatne lopte

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 22.11.21. | 15:54

Vjerujemo da će se većina složiti kako je odabir potpuno zaslužen.

Prema informacijama s kojima barata Tuttosport, Robert Lewandowski i dalje je glavni kandidat za osvajanje Zlatne lopte!

Naravno, ovo još nije službeno potvrđeno od strane France Footballa, ali uzmemo li u obzir da je Tuttosport pisao i o tome kako će Pedri osvojiti nagradu Golden Boy puno ranije od svoje konkurencije, može se reći da su zaradili kredit vjerodostojnosti. Oni su ovaj put oformili vlastiti žiri kojeg su činili Shevchenko, Matthaus, Stoichkov, Butragueno, Nedved, Toni, Van der Sar i Costa.

Robert Lewandowski već godinama igra maestralno te je baš on jedan od najboljih 'devetki' 21. stoljeća. Otkako je stigao u Bayern skupio je 347 utakmica u svim natjecanjima, a može se pohvaliti s nevjerojatnih 318 golova i 67 asistencija.

Ove sezone brojke poljskog stroja za golove su sljedeće – 18 utakmica, 24 pogotka, 2 asistencije. Ako ste mislili da je to nešto senzacionalno, reći ćemo samo da je prošle sezone upisao 48 pogodaka i 9 asistencija u 40 utakmica!

Tuttosport dodaje da će na drugom mjestu biti talijanski veznjak Jorginho koji je lani s Plavcima osvojio Ligu prvaka i Euro, dok je na trećem mjestu Lionel Messi.

Što se tiče ženske konkurencije, osvajačica Zlatne lopte prema Tuttosportu bi trebala postati Lieke Martnes, nizozemska napadačica koja igra za Barcelonu. Ona je navodno bila u ozbiljnoj utrci s klupskom suigračicom Jennifer Hermoso, dok je na trećem mjestu ostala Pernille Harder iz Chelseaja.


Tagovi

Robert LewandowskiBayernTuttosportZlatna lopta

Ostale Vijesti