Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Legendarni vratar Hajduka na pragu novog angažmana

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 31.12.21. | 13:12

Blizu je suradnje s bivšim suigračem

Sredinom ljeta Zambija je dobila novog tehničkog direktora Aljošu Asanovića koji je tada napustio funkciju koju je obnašao u HNS-u. Popularni 'vatreni lakat' pri HNS-u je bio instruktor za dijasporu, a onda je na ljeto na preporuku Davora Šukera dobio posao u 87. državi svijeta po FIFA-inoj ljestvici.

Glavna zvijezda Zambije je svakako napadač Patson Daka koji je član Leicestera, a njegova vrijednost po TM-u iznosi 22 milijuna eura. Nisu se uspjeli plasirati na Afrički kup nacija koji se održava od 9. siječnja, a na ljeto su promijenili izbornika prije dolaska Asanovića. Vodio ih je srpski stručnjak Milutin Sredojević, a Asanović sada savjetuje Zambijca Bestona Chambeshija.

Asanović bi prema informacijama Dalmatinskog portala uskoro trenerskom timu zambijske reprezentacije trebao priključiti nekadašnjeg suigrača iz Hajduka i reprezentacije, legendarnog vratara Tonćija Gabrića. On je posljednji angažman imao u Hajduku kao trener vratara, a svojim iskustvom i znanjem bi trebao donijeti iskorak u radu s vratarima u Zambiji.



Tagovi

Tonči Gabrić

Ostale Vijesti