Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

Legendarni trener Newcastlea preuzeo CSKA iz Sofije

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 28.04.22. | 17:22

Na klupi će biti do 2023. godine

Nakon dvije godine bez angažmana Alan Pardew dobio je novi posao – poznati engleski trener potpisao je ugovor sa CSKA Sofijom.

Stručnjak koji se proslavio ponajviše radom u Newcastleu nije radio u Premier ligi još od 2018. godine kada su mu se zahvalili u West Bromwich Albionu, a sada je stavio svoj potpis na jednoipolgodišnji ugovor s bugarskim klubom.

60-godišnji stručnjak je obavljao posao tehničkog direktora u bugarskom klubu od 2020. kada je napustio klupu nizozemskog ADO Den Haaga.

„Nadam se da ću pomoći momčadi da napreduje i dalje, te da ćemo imati priliku prikazati na terenu ono što smo naučili. Moj cilj je ostaviti trag u CSKA-u u budućnosti i da će ovi mladi treneri koji će raditi sa mnom moći pomoći klubu u budućnosti“, rekao je Pardew nakon ustoličenja.

Inače, CSKA ima još četiri utakmice to kraja sezone, tri ligaške i jedna u finalu bugarskog Kupa protiv Levskog 11. svibnja.

A Pardewu će ovo biti prvi ozbiljan trenerski posao nakon što je u Den Haagu dobio priliku voditi klub u samo osam utakmica prije nego je pandemija koronavirusa zaustavila nogometna prvenstva.

Svoj najveći trenerski rezultat postigao je u sezoni 2011./2012. kada je s Newcastleom sezonu okončao na šestom mjestu prvenstvene ljestvice.



Tagovi

Alan PardewCSKA Sofija

Ostale Vijesti