Legendarni talijanski klub izbačen u treću ligu, iako su trebali igrati prvu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.05.19. | 17:53

Sve zbog kontroverznog bivšeg predsjednika.

Nekada ugledni talijanski prvoligaš, trenutno proživljava pravu dramu.

Nogometni klub Palermo, ponos Sicilije sa stadiona Renzo Barbera, u ponedjeljak je dobio odluku Talijanskog nogometnog saveza prema kojoj je izbačen u Serie C, odnosno treći rang talijanskog nogometa.

Osim što je riječ o klubu koji je na veliku scenu izbacio igrače poput Edinsona Cavanija, Paula Dybale ili Javiera Pastorea, dok je punu afirmaciju u njemu stekao omaleni 'umirovljenik' Fabrizio Miccoli, finalist talijanskog Kupa iz 2011. godine je bio poznat i po vrlo kontroverznom predsjedniku Mauriziju Zampariniju koji je bio na čelu kluba punih 15 godina.

Iz kluba je ekscentrični čelnik otišao 2017. godine, kada je klub ispao (po drugi put u pet sezona) u Serie B, a trenutno 77-godišnji 'alfa i omega' ostavio je klub u velikim problemima. Naime, talijanski tužitelj Giuseppe Pecoraro zatražio je od Saveza da izbaci Palermo u treću ligu zbog financijskih malverzacija kluba za vrijeme predsjednikovanja Zamparinija u razdoblju od 2014. do 2017. godine.

Ne bi to bila toliko iznenađujuća vijest - jer se o financijskim problemima kluba zna već neko vrijeme – ali nogometaši Palerma regularni su dio sezone u Serie B završili na trećem mjestu što ih je dovelo do play-offa za ulazak u elitni rang talijanskog nogometa. U polufinalu play-offa trebali su čekati pobjednika iz dvoboja Verone i Spezije, ali Savez ih je odlučio izbaciti u niži rang, te će njihovo mjesto u play-offu zauzeti Perugia (koja je bila prva ispod crte za ulazak u razigravanje).

Bivši vlasnik Maurizio Zamparini je okrivljen za pranje novca, a zbog njegovih radnji, klub je u velikim problemima pri pronalasku novog vlasnika. Palermo se još može žaliti na ovu odluku.

 

 

 

 

(Foto: Reuters/arhiva)


Tagovi

Fabrizio MiccoliEdinson CavaniPaulo DybalaJavier PastoreMaurizio Zamparini

Ostale Vijesti