Peter Cziborra/Action Images
Peter Cziborra/Action Images

Legendarni Slovenac: „Naša snaga je momčad, možemo biti prvi u skupini“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.03.21. | 14:03

Našim susjedima su nakon jučerašnjeg trijumfa porasla krila i ambicije, a to potvrđuju izjave ponajvećeg njihovog igrača u povijesti za ruske medije.

Slovenija je jučer na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine ostvarila povijesnu pobjedu pobijedivši Hrvatsku rezultatom 1:0.

Trijumf je to koji Slovencima daje krila te im nakon njega itekako rastu ambicije za plasman za najveću svjetsku smotru. Potvrdio je to i legendarni Zlatko Zahović koji se samo dan nakon pobjede prijeti Rusima, njihovim sljedećim protivnicima, kako će ostati praznih ruku.

U subotu će se Slovenci u Sočiju sastati sa Rusima, koji su u prvom kolu slavili protiv Malte rezultatom 3:1. Upravo na tom stadionu Hrvatska je na prošlom Svjetskom prvenstvu slavila u četvrtfinalu protiv domaćina te nastavila put prema srebru.

Ruski izbornik se pomalo pribojavao prvog susreta protiv nogometnih liliputanaca Malte, koja je je u prošlosti i Hrvatskoj znala stvoriti probleme, no u konačnici su upisali tri boda. Međutim, Čeršerov unatoč bodovima nije bio zadovoljan učinkom svojih izabranika u drugom dijelu te je objasnio kako su imali dosta problema u samoj organizaciji igre. No, to je i na neki način razumljivo s obzirom da nisu imali previše zajedničkih treninga pred prvi dvoboj, ali bi za Sloveniju priča mogla biti drugačija.

Prema predviđanjima Čerčesova, ruska reprezentacija mogla bi igrati protiv Slovenije, kao i protiv Malte, sa samo jednim napadačem u formaciji 4-2-3-1, a to mjesto je rezervirano za Artema Dzyubu. Napadač Zenita je na Malti zabio svoj 27. gol za reprezentaciju te je sad na trećem mjestu vječne ljestvice. Prvi je legendarni Ukrajinac Oleg Blohin sa 40, dok je na drugom mjestu vrlo brzo dostižni Aleksander Kerzhakov s 30.

Rusi se posljednje utakmice sa Slovenijom sjećaju s grčom u želudcu. Zanimljivo, tad je naše susjede vodio također Matjaž Kek, a Slovenci su u uzvratnoj utakmici u Mariboru zatvorili Rusima vrata južnoafričkog spektakla.

Ruski Sport Express također je uz pomoć Zlatka Zahovića oživio sjećanja na ovaj meč . U razgovoru im je legendarni Mariborčan dao do znanja da će Slovenci ponovno biti bolji od najveće države svijeta.

„Ja sam Slovenac. Vjerujem da naša momčad može biti prva u skupini i plasirati se u Katar“, uvjeren je Zahović.

„Broj jedan u momčadi je Jan Oblak, među napadačima bih istaknuo Josipa Iličića i Andraža Šporara, ali najveća snaga leži u momčadi. Naš izbornik Matjaž Kek izvrsno vodi momčad“, predstavio je legendarni Slovenac svoju reprezentaciju te je dodao kako su Rusi kao domaćini favoriti, ali im u konačnici to neće pomoći.

Osvrnuo se Zahović i na posljednje okršaje prije 12 godina sa Rusima te samouvjereno tvrdi da je tadašnji trijumf bio očekivan i lagan, dok će ovaj biti malo teži, ali ne sumnja u ishod.

„Tada smo svi znali da ćemo pobijediti. I lako smo uspjeli. Ovaj put neće biti tako. Pobijedit ćemo i ovaj put, ali neće ići tako glatko. No, krajnji rezultat bit će sličan onome iz Maribora. Pobijedit ćemo s pogotkom razlike. To će biti dovoljno. Međutim, bit će teže, jer je Rusija rasla kao nogometna reprezentacija. Pogotovo nakon Svjetskog prvenstva 2018., koje ih je ojačalo i psihološki ojačalo“.

Rusko novinar je Zahovića podsjetio na provokaciju iz 2009. godine, kad je izjavio da su Rusi bolji u hokeju nego nogometu.

„To je bila šala. Volim Ruse, Rusija mi je najdraža zemlja. Mi smo Slaveni, obožavam vašeg predsjednika. Pravi je vođa, poštujem ga. Ali shvatite, ja sam Slovenac i uvijek ću navijati za svoje sunarodnjake u utakmicama koje igra naša reprezentacija“, zaključio je razgovor 50-godišnji Zahović.


Tagovi

kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineZlatko Zahovič

Ostale Vijesti