REUTERS/Marcos Brindicci MBH
REUTERS/Marcos Brindicci MBH

Legendarni Paragvajac kritizira odluku Fife: "Ovo je totalni promašaj, Južna Amerika zaslužuje poštovanje"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 08:47

Svjetsko prvenstvo 2030. trebalo bi se igrati u šest zemalja i na tri kontinenta.

Legendarni paragvajski vratar Jose Luis Chilavert (58) obrušio se na FIFA-u i Conmebol nakon objave da će Maroko, Španjolska i Portugal biti domaćini SP-a 2030. godine, te da će se tri utakmice održati u Urugvaju, Argentini i Paragvaju.

"Ovo je totalni promašaj, Južna Amerika zaslužuje poštovanje i Svjetsko prvenstvo bi trebalo biti u Urugvaju," poručio je Chilavert na platformi X.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"CORRUPBOL je odveo finale Copa Libertadores u Europu, a sada i u finale World Cupa," dodao je Chilavert, misleći na finale Copa Libertadores 2018. između River Platea i Boca Juniorsa odigrano u Madridu.

Svjetsko prvenstvo 2030. održat će se u Maroku, Portugalu i Španjolskoj, a prve tri utakmice igrat će se u Urugvaju, Argentini i Paragvaju povodom obilježavanja stote obljetnice turnira koji je prvi put održan 1930. Urugvaju. Chilavert se osvrnuo i na predsjednika Conmebola Alejandra Domíngueza koji je objavio video u kojem se vidi kako pleše.

"Gdje je Dominguez, to je totalni promašaj. Kruha i cirkusa, uskoro će svi plesati u redu," poručio je legendarni vratar koji je tijekom karijere zabio čak 67 golova.

Ljuti su i u Čileu, tamošnji mediji prepuni su burnih reakcija i optužbi zbog izostavljanja iz organizacije SP-a 2030.

"Conmebol uništio Čile", "Bomba predsjednika Conmebola", "FIFA žestoko udarila Čile," samo su neki od naslova tamošnjih medija.

Prvi World Cup održan je 1930. godine u Montevideu, a prvi naslov svjetskog prvaka ponio je Urugvaj pobijedivši u finalu Argentinu sa 4-2.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u nogometuJose Luis ChilavertSvjetsko prvenstvo u nogometu 2030.

Ostale Vijesti