REUTERS/Gleb Garanich
REUTERS/Gleb Garanich

Legendarni napadač se želi u Milan vratiti kao trener

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 12:43

"Ako ikad budem imao priliku, iskoristit ću to maksimalno"

Legendarni napadač Milana, Andriy Shevchenko u Rossonerima je ostavio veliki trag s 175 golova u 322 nastupa. S Milanom je osvojio Serie A, Ligu prvaka, Kup i europski Superkup, a u intervjuu za La Gazzetu dello Sport osvrnuo se na Milanovu sezonu.

U posljednjoj utakmici sezoni s Atalantom trebaju pobjedu kako bi izborili Ligu prvaka, a remi im odgovara samo u slučaju da Juventus kiksa s Bolognom.

“Milanova sezona je bila sjajna. S obzirom na remi protiv Cagliarija, sada su prisiljeni pobijediti protiv Atalante. Trener se ocjenjuje prema njegovim rezultatima, to je stvarnost. Piolijev rad ne može se protratiti. Ekipa je uz njega, a rezultati su dobri. Nikada nije lako pobijediti Juventus u gostima. Nažalost, sve se još uvijek može dogoditi, ali optimističan sam. Atalanta je potrošila energiju protiv Juventusa i to može biti povoljno za Milan. Ibrahimovićev izostanak osjetio se tijekom posljednjih nekoliko utakmica. Sve se mijenja u smislu karizme jer je Zlatan vođa, ali ima snažan utjecaj i taktički. S njim na terenu druga je priča za Milan, ali nadam se da će moći pomoći momčadi i sa strane ”rekao je izbornik Ukrajine za La Gazzetta dello Sport.

Talijane je zanimalo i vidi li se 44-godišnji ukrajinski izbornik jednog dana na klupi Milana.

“Milan je moj dom i volio bih se vratiti. Ako ikad budem imao priliku, iskoristit ću to maksimalno. Govorimo o budućnosti. Trenutno sam fokusiran na Ukrajinu i Pioli mora izboriti mjesto u Ligi prvaka.“, rekao je S

Dotakao se i bivšeg suigrača na klupi Juventusa Andree Pirla koji prema svim parametrima nije odradio zadovoljavajuću sezonu sa Starom damom.

“Nisam predsjednik Juventusa, pa ne znam bi li ga zadržao na klupi još jednu sezonu. Andrea je mlad trener i treba mu vremena. Tijekom sezone suočavao se s poteškoćama, ali u Coppa Italiji dokazao je da može postići rezultate", zaključio je legendarni napadač.


Tagovi

Andrej ŠevčenkoAndrij ŠevčenkoMilanSerie AUkrajinaAndrea PirloStefano Pioli

Ostale Vijesti