Legendarni napadač Ajaxa koji je zabijao i Dinamu potpisao novi ugovor (VIDEO, FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.06.20. | 09:00

Spominjao se odlazak u MLS, ali od toga ipak neće biti ništa.

Ovaj fantastični golgeter, iako će ove godine napuniti 37 godina, nije rekao svoju posljednju riječ na zelenim travnjacima, a iako su mnogi smatrali kako će se po završetku ove sezone uputiti put MLS-a gdje mnogi velikani vole zaključiti svoje profesionalne karijere, on je odlučio potpisati novi ugovor s klubom čiji je član posljednje tri godine.

Huntelaar je rasni golgeter koji iza sebe ima nevjerojatno bogatu karijeru u kojoj je, između ostalog, igrao za PSV, Ajax, Real Madrid, AC Milan i Schalke.

Jednako tako, valja naglasiti kako je spomenuti igrač drugi najbolji strijelac u povijesti nizozemske reprezentacije s 42 postignuta pogotka u 76 odigranih utakmica, a ispred njega se nalazi samo Robin Van Persie koji ih je zabio osam više.

Huntelarove brojke u praktički svim klubovima su poprilično impresivne, ali ipak je najviše „dao“ Ajaxu u čijem je dresu odigrao (do sada) 243 utakmice u svim natjecanjima, a pritom je postigao 151 pogodak te je uz to skupio i 41 asistenciju.

Od individualnih nagrada valja istaknuti kako je dva puta osvajao naslov najboljeg strijelca Eredivizije (05./06. i 07./08) te jednom Bundeslige (11./12.), a jedan je od najzaslužnijih igrača zašto je U-21 reprezentacija Nizozemske 2006. godine osvojila naslov prvaka Europe budući da je i na tom natjecanju s četiri pogotka bio najbolji strijelac.

Huntelaar je sudjelovao na dva europska i dva svjetska prvenstva, a bio je član reprezentacije na SP-u 2014. godine kada se Nizozemska okitila brončanom medaljom.

Dodajemo za kraj kako je ove sezone, samo u domaćem prvenstvu, ovaj 36-godišnjak zabio devet pogodaka u 18 nastupa, a s ovim je potpisom najzadovoljniji trener Kopljanika Erik ten Hag koji neće morati brinuti o realizaciji te je zasigurno zadovoljan što će lider svlačionice ostati u klubu još minimalno godinu dana.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Klaas Jan Huntelaar

Ostale Vijesti