Sanda Šimunović/PIXSELL
Sanda Šimunović/PIXSELL

Legendarni Ćiro: „Dambrauskas me podsjeća na mene, nije trebao vaditi Biuka, Livaja je morao dati više“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 11:08

„On je Bogom nadaren i velikan je nogometni i mora prvi ići u rovove. Ti si taj!“, poručio je Ćiro

Dinamo je slavio u Superkupu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Hajduka. Splićani su bili bolji u prvom poluvremenu, a onda je nastupio pad u drugom gdje ih je do penala doveo Lovre Kalinić koji skidao sve što je išlo prema njegovom golu. Još uoči utakmice legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević govorio je o tome što očekuje u ovom susretu, ali i da će tek sama utakmica otvoriti oči.

„Utakmica je bila vrlo dobra, prvenstvo će bit vrlo neizvjesno, mislio sam da bih mogao kristalizirati favorita za sezonu, ali po onome što se vidjelo bit će to krajnje uzbudljivo i napeto. Tako i jest ostalo neodlučeno. Dinamo po svom koncentratu talenta koji je neupitan nije bolji i Hajduk nimalo ne zaostaje, Hajduk ima svoje i te kakve adute za utrku“, rekao je Ćiro za Slobodnu Dalmaciju pa otkrio kako misli da su momčadi dobro pripremljene ali i jedan zanimljiv detalj.

„Ovaj Hajdukov trener, podsjeća me na mene u mladim danima. Zna davati izjave, a zna i što radi. Hajduk ima pravog trenera, u to sam duboko uvjeren“, rekao je Ćiro.

Govorio i o igračima Hajduka koji su ga dojmili, a i za koje smatra da su trebali dati više u ovoj utakmici.

„Lovre, briljantan na golu, to su svi vidjeli i ne otkrivam nešto posebno. I da, Biuk je bio raspoložen, eto to bih mogao zamjeriti mladom Hajdukovu treneru koji je, pazite, pravi trener, ali možda Biuka nije trebao vaditi iz igre. Nego, sine, želio bih skrenuti pažnju na nešto posebno, želim biti iskren, a kad si iskren onda si često i negativan. Livaja je morao dati više, on je zvijezda, bogomdani talenat i to mora davati i stalno pokazivati, to je njegova neumitnost. Svi su zaludjeli zbog njega i to s pravom, ali onda Livaja mora bit prevaga, on je taj jezičac na vagi i to se mora osjećat stalno, jer on to ima u svojim nogama. On je Bogom nadaren i velikan je nogometni i mora prvi ići u rovove. Ti si taj“, kazao je Ćiro i dodao:

„Najviše sam njega pratio na utakmici, on može Hajduku donijet sve, ali ne smije biti zadovoljan s onim što je postigao, nego stalno biti prvi i najbolji, to se od njega očekuje. To donosi status zvijezde koja mora imat tri komponente. Mora imat afirmaciju, to ima. Mora imat reputaciju, a to znači da permanentno iskazuje svoje umijeće što mu naposljetku donosi renome. Ima neviđen talenat i stalno od njega očekujem adekvatan, a to znači najveći učinak“, zaključio je slavni trener za Slobodnu Dalmaciju.


Tagovi

Valdas DambrauskasStipe BiukMarko LivajaHajdukĆiro Blažević

Ostale Vijesti