Krunoslav Petric/PIXSELL
Krunoslav Petric/PIXSELL

Legenda Torcide, Tornada, Horda zla i Kohorte vraća se u Gradski vrt!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.10.21. | 10:16

U Osijeku je već bio u tri navrata.

Almir Turković jedna od prototipnih nogometnih ikona, karijeru je započeo i završio u matičnom FK Sarajevu u kojem je igrao u tri navrata. U HNL je stigao davne 1997. U redovima tadašnjeg Zadarkomerca pokazao je hrvatskoj javnosti o kakvom se 'španeru' radi. Bio je jedan od onih istinskih nogometnih majstora koji je s lotom mogao baš sve i kojem je bilo draže 'uvaliti tunel' nego zabiti gol.

U Zadru se zadržao dvije godine, da bi 1999. prešao u Osijek u kojem je, uz kratki period igranja za matično Sarajevo, ostao do 2001. Bio je član Osijekove generacije koja je 2000. osvojila neslužbenu titulu 'jesenskog prvaka', kasnije završila treća iza Hajduka i Dinama. Taj rezultat je nadmašio njegov tadašnji suigrač Nenad Bjelica tek prošle sezone kada je odveo Bijelo-plave do drugog mjesta.

U 104 utakmice za Bijelo-plave zabio je 29 pogodaka i nakon Tornada i Horda zla, postao miljenikom još jedne navijačke skupine - osječke Kohorte. Uslijedio je transfer u Japan u kojem je proveo jednu sezonu, da bi se početkom 2003. vratio u Hrvatsku. U splitski Hajduk.

U Splitu je proveo dvije i pol sezone, osvojio dva prvenstva, kup i Superkup. Skepsa koja ga je dočekala dolaskom na Poljud, brzo je utihnula. Turković je postao miljenikom splitske publike i Torcide, a on je u kasnijim izjavama naglašavao kako na Split i Osijek gleda kao i na svoje Sarajevo.

Nakon Hajduka vratio se u Osijek, a karijeru je završio 2008. u Sarajevu. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 11 nastupa, bez pogodaka.

Prije više od dvije i pol godine doživio je srčani udar, svi ljubitelji nogometa zabrinuli su se za ovog uskoro 51-godišnjaka, no, srećom, danas je dobro, trenutno je službeno skaut svojeg Sarajeva, no uskoro će se vratiti u 'svoj' Gradski vrt kod svojeg bivšeg suigrača Nenada Bjelice. Turković će postati skaut Osijeka za područje BiH.

"Almira planiramo priključiti u naš skautski tim. Mora još samo riješiti svoj ugovor sa Sarajevom. Nadam se da će situaciju riješiti brzo. Svoju pažnju posvetit će BiH ligi iz koje smo doveli i pogodili Hiroša i Omerovića. BiH je poznata kao bazen kvalitetnih nogometaša. Almir je klupska legenda. On voli Osijek, a Osijek voli njega. Siguran sam da nam može puno pomoći.", rekao je Nenad Bjelica.


Tagovi

Almir TurkovićOsijekHajdukNK ZadarFK Sarajevo

Ostale Vijesti