Legenda Hajduka: „Ne bih čekao s prodajom Eduoka“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.05.20. | 12:18

Bio je veliki igrač, zato ima pravo biti i veliki kritičar.

Iako čelnici Hajduka to još uvijek nisu službeno potvrdili, izgleda kako je dolazak povremenog grčkog reprezentativca Dimitriosa Diamantakosa na Poljud stvar formalnosti.

Zlatko Vujović je strog kritičar, posebno senzibiliziran za napadačke uloge. I on drži logičnim da budući dolazak Grka zapravo gura Eduoka na veći angažman nego dosad, ali i na – prodaju:

„Ne znam bi li držali svu trojicu, čini mi se previše. Nisam nezadovoljan Jairom, znao je odigrati dobre utakmice, ali je Eduok dosad morao dati puno više. Koji put teži potezu, a ja bih volio da je konkretniji, čvršće u utakmici, ozbiljniji u pristupu. Ako dobiju dobre „pineze” za Eduoka, ja tu ne bih čekao za prodaju“, kaže Zlatko u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Podsjećamo, Eduok je u Split stigao ovog ljeta kao slobodan igrač, ali prema neslužbenim informacijama njegova su primanja na godišnjoj bazi (u eurima) sedmeroznamenkasta.

Njegova tržišna vrijednost danas iznosi 1,6 milijuna eura, ali nema sumnje da bi za njegove usluge Hajduk dobio puno veću odštetu. Ove sezone, samo u HNL-u, Eduok je u 22 nastupa zabio devet pogodaka, a upisao je i tri asistencije.

„Lako je pretpostaviti da Tudor traži presing na obrambene igrače i da u tom smislu žele novog napadača. Grk ne smije biti nespreman kad bude dolazio. Znam da mu traje sezone, ja govorim općenito, za bilo koga tko dolazi. Nikako nespreman, jer dok se spremiš, bude kasno i moraš biti bolji od drugih, da opravdaš dolazak. To su uvijek moja očekivanja“, zaključio je Vujović.

Podsjećamo, Zlatko Vujović jedna je od najvećih legendi u povijesti splitskog kluba te njegova riječ ima itekako na težini. Nakon što je 10 godina proveo među Bilima, Vujović je još igrao za Bordeaux, Cannes, PSG, Sochaux i Nicu. 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiSamuel Emem EduokZlatko Vujović

Ostale Vijesti