Legenda Chelseaja i Arsenala: Odlazim u mirovinu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 15.01.19. | 18:13

Po završetku sezone objesit će kopačke o klin.

Aktualni vratar Arsenala, Petr Čech, najavio je odlazak u mirovinu po završetku ove sezone. Sa 36 godina na leđima i nakon 20 godina profesionalnog nogometa, odlučio je reći zbogom nogometu, a to je objavio na svom službenom Twitter profilu.

„Ovo mi je dvadeseta profesionalna sezona, a toliko je godina i prošlo od prvog ugovora pa osjećam da je vrijeme da objavim svoj odlazak u mirovinu na kraju ove sezone. Igrao sam 15 godina u Premier ligi, osvojio sam sve moguće trofeje i mislim da sam postigao sve što sam ikad htio postići. Nastavit ću naporno raditi u Arsenalu i pokušati osvojiti još jedan trofej ove sezone, a onda iščekujem otkriti što život sprema za mene i van terena“, napisao je legendarni češki golman koji je najveći dio svoje karijere proveo u redovima Chelseaja.

Nakon dvije sezone u francuskom Rennesu, 2004. godine otisnuo se u plavi dio Londona gdje je igrao sve do ljeta 2015. godine. Tada je otišao u redove omraženog rivala, ali to su mu rijetki zamjerili. U domovini je igrao za Bišany i Spartu Prag.

Četiri puta je Čech osvajao Premiership, isto toliko FA kup, a ima i titule u Ligi prvaka (2012. godine) i Europskoj ligi (2013. godine).

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="und" dir="ltr"><a href="https://t.co/xRnP0Rnv21">pic.twitter.com/xRnP0Rnv21</a></p>&mdash; Petr Cech (@PetrCech) <a href="https://twitter.com/PetrCech/status/1085130768844800002?ref_src=twsrc%5Etfw">January 15, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Petr Čech

Ostale Vijesti