Reuters
Reuters

Lazio deklasirao Milan i produbio krizu prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 22:24

Nebeskoplavi nisu dozvolili ni milimetar prostora Rosonerima.

U posljednjoj utakmici 19. kola Serie A Lazio je na Olimpicu s 4:0 svladao Milan čime je skočio na treće mjesto ljestvice, s jednim bodom manje od prvaka kojem je ovo bila peta utakmica bez pobjede u nizu. Lazio je četiri pogotka raspodijelio na dva poluvremena, po dva u svakome i pobjeda Nebeskoplavnih u niti jednom trenutku nije došla pod znak pitanja. Ante Rebić odigrao je posljednjih 11 minuta utakmice, bez učinka, a Toma Bašić u igru je ušao u 82.

Lazio nije mogao bolje otvoriti utakmicu. Već u 4. minuti dvoboja Mattia Zaccagni sjurio se po lijevoj strani, poslao loptu u šesnaesterac koja stiže do Sergeja Milinkovića Savića a koji lijepo odmjerenim udarcem matira Cipriana Tatarusanua za 1:0 vodstvo Nebeskoplavih.

Lazio je i u nastavku utakmice bio bolja momčad, a dobru igru Rimljani su dodatno potvrdili u 38. minuti dvoboja. Pedro je proigrao Adama Marušića koji je pucao iskosa, Tatarusanu je obranio, a na loptu je natrčao Zaccagni i nakon asistencije u 4. minuti i sam se upisao u strijelce. Lazio je na odmor otišao sa zasluženom 2:0 prednosti.

Početkom nastavka obje momčadi imale su po jednu ozbiljnu priliku, a u 65. Lazio je dobio jedanaesterac nakon što je Pierre Kalulu srušio Pedra u vlastitom kaznenom prostoru. Luis Alberto gromovito je opalio po sredini gola i zabio za 3:0. Deset minuta kasnije i posljednje nedoumice oko pobjednika bile su riješene. Luis Alberto proigrao je Felipea Andersona koji rutinski s desetak metara pogađa za konačnih 4:0.

U idućem kolu Lazio dočekuje Fiorentinu, a Milan Sassuolo. (nr)



Tagovi

LazioMilan

Ostale Vijesti