Lavovska rasprodaja: Uz Depaya i Aouara, još jedna zvijezda ovog ljeta odlazi iz kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.05.20. | 12:00

Novo odredište – La Liga.

Nakon što se pisalo o tome kako je Houssem Aouar blizu odlaska u Premier ligu, a jednako tako se spominje i potencijalni prelazak Depaya u Milan, sad je red stigao na Bertranda Traorea.

24-godišnjak iz Burkine Faso ove je sezone igrao ispod svih očekivanja. U sezoni 19./20. Traore je u Ligue 1 zabio svega jedan pogodak u 23 utakmice što je uistinu katastrofalan učinak za napadača koji je u Lyon stigao u ljeto 2017. godine iz Chelsea za 10 milijuna eura.

L'Equipe piše kako je Traore meta Betisa, a španjolski prvoligaš za njega je spreman izvdojiti isti iznos za kojeg su ga Lavovi učinili svojim igračem prije tri godine. Budući da je Betis pogodio dovođenjem Nabila Fekira koji je odmah po svojem dolasku u Andaluziju postao glavni igrač bivšeg kluba Roberta Jarnija, njihovo je mišljeje da bi se ista stvar mogla dogoditi i sa Traoreom čije je nezadovoljstvo sve veće te ne bi imao ništa protiv promjene sredine.

Osim Betisa, interes za najboljim nogometašem u povijesti Burkine Faso pokazali su Schalke, Hoffenheim i RB Leipzig, ali su Španjolci ipak u nešto boljoj startnoj poziciji budući da je sam igrač ranije u karijeri rekao kako bi se jednoga dana volio okušati u La Ligi.

Dodajemo za kraj kako bi Betis dovođenjem Traora postao jedna od momčadi koju dogodine ništa osim jednog od mjesta koje vodi u Europu ne bi zadovoljilo. Budući da su zeleno bijeli ove sezone potrošili ukupno 100 milijuna eura za odštet svojih novih igrača, mnogi vjeruju da su isto (odnosno slično) spremni ponoviti i ovog ljeta kako bi svojem treneru Rubiju osigurali momčad koja bi narednih nekoliko godina bila pretplaćena ne jedno od mjesta u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Bartrand TraoretransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti