PhotoCredit: EXPA/ Newspix/ Rafal Rusekr
PhotoCredit: EXPA/ Newspix/ Rafal Rusekr

Latvija prvom pobjedom uništila armenske nade za plasman na Euro

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 20:00

Završilo je 2-0 za domaćine u Rigi u skupini u kojoj je i Hrvatska

U prvom susretu skupine D u kojoj je Hrvatska, Latvija je svladala Armeniju 2-0 i tako im uništila nade da mogu do velike smotre. Utakmica nije bila lijepa za gledanje, ipak se radi o reprezentacijama iz donjeg europskom ranga, no činjenica je da je Latvija upisala prvu pobjedu u ovim kvalifikacijama.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Latvija je prva zaprijetila, ali je Uldrikis iz dobre pozcije pogodio vanjski dio mreže. Na samom startu gledali smo slabu igru s nešto većom kontrolom lopte domaćina koji je tražio gol i prve bodove u ovim kvalifikacijama, dok je Armenija čekala da im se ukaže kakva situacija kako bi došli do trijumfa koji bi im ostavio nadu da se mogu po prvi put u povijesti plasirati na Euro. Priliku za nešto veće izglede propustili su u Turskoj kada su vodili do samog kraja, a protiv Hrvatske su očekivano upisali poraz na domaćem terenu.

Veliku priliku u 27. minuti nakon dugog zatišja imala je Armenija, ali je Barsegjan sa deset metara pucao pokraj vrata i propala je prigoda koju su gosti čekali, no nisu dočekali gol.

Uskoro se na drugoj strani mogla tresti mreža, ali je naturalizirani Armenac, inače Srbin po rođenju, Čančarević efektno obranio udarac Saveljevsa sa 18 metara iz voleja.

Međutim, Čančaravić nije imao sreće u 39. minuti kada je obranio udarac Ikanuieksa, ali je lopta ipak nekako završila u mreži za veliko slavlje domaćih nakon Jaunzemsova ubačaja zdesna koji je kroz noge propustio Saveljevs.

U drugom dijelu Latvija je ostala s igračem manje kada je zbog drugog žutog kartona isključen Ošs nakon što je napravio prekršaj u opasnoj zoni. Pucao je Bargesjan, ali je Ozols sjajno obranio. Armenci su počeli ozbiljnije napadati brojčano jači, tražiti preokret, međutim primili su drugi gol koji im je ugasio svaku nadu. Nakon kornera u 68. minuti najbolje se snašao Balodis i zabio za nedostižnih 2-0.

Armence koji u nedjelju ne igraju, do kraja kvalifikacija čeka domaći susret s Walesom te gostovanje u Hrvatskoj što nisu nimalo lagane utakmice, a nakon ovog poraza šanse su im nikakve.

 


LATVIJA – ARMENIJA 2-0 (1-0)

Riga. Stadion Skonto. Gledatelja 4000 Sudac: Rade Obrenović (Slovenija).

Strijelci: 1-0 – Ikanuieks (39., Jaunzems), 2-0 – Balodis (68.)

Latvija: Ozols – Savalnieks (od 88. Sorokins), Ošs, Balodis, Ciganiks – Emsis, Saveljevs – Jaunzems, Ikanuieks, Daskevičs (od 56. Dubra) – Uldrikis (od 82. Regža). Izbornik: Dainis Kazakevičs.

Armenija: Čančarević – Arutunian, Harojan, Mkrtčjan (od 59. Ranos), Tiknizjan – Spertsjan, Iwu, Dašjan – Barsegjan (od 70. Sevikjan), Briasco (od 70. Serobjan), Zelarajan (od 82. Bičakčjan). Izbornik: Oleksandr Petrakov.

Žuti kartoni: Ošs 31., Emsis 65. (Latvija), Harojan 31. (Armenija)

Crveni kartoni: Ošs 52. drugi žuti (Latvija). (dku)



Tagovi

LatvijaArmenska nogometna reprezentacijaArmenijaKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti