Pool via REUTERS/Andy Rain
Pool via REUTERS/Andy Rain

Laseri, povici i pirotehnika: UEFA uočila mnoge nepravilnosti na Wembleyju

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 15:22

Gordom Albionu se sprema disciplinski postupak

Nažalost, utakmicu između Engleske i Danske nećemo pamtiti po dobroj igri i sjajnom slobodnom udarcu Dolberga. Jučer je, do prvog produžetka, sve bilo fokusirano na nogomet i sjajnu borbu hrabrih Danaca protiv objektivno bolje Englske, no onda se dogodio “onaj” penal i sve je palo u vodu.

Utakmica je gotova, Engleska je, bez obzira što netko mislio o jedanaestercu nad Sterlingom zasluženo prošla dalje, no repovi se i dalje vuku, a ovog puta UEFA je ta koja planira kazniti domaćina jučerašnje utakmice. Razlog je sljedeći. Pri izvođenju jedanaesterca, netko od navijača s tribine je uperio “laser” prema licu Kaspera Schmeichela , što je već stara i prokušana metoda “ometanja”. UEFA-ino disciplinsko tijelo će odlučiti o eventualnoj sankciji za taj, ali i još dva problematična slučaja.

Također, gledatelji su mogli čut i “huk” za vrijeme intoniranja Danske himne, što bi također moglo biti kažnjeno od strane krovne europske nogometne organizacije. Šećer na kraju, na stadionu je uočena i pirotehnika. Engleska je prošla u finale, to im nitko ne može osporiti, no savez će sigurno biti novčano kažnjen zbog ovih prijestupa. Sada se čeka i odluka o sucu kojem će pripasti čast dijeljenja pravde na velikom finalu u nedjelju.

Trebao je to biti Bjorn Kuipers, no to bi vrlo lako moglo biti promijenjeno. Nizozemac Danny Makkelie je jučer prema mnogima pogriješio potvrdivši penal u kasnoj fazi utakmice, teško da će se UEFA opet kockati sa sucem iz Nizozemske.

Odluka bi trebala biti donesena uskoro.

 


Tagovi

Kasper SchmeichelEuro 2020

Ostale Vijesti