REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Laporta o teškim optužbama za korupciju: "Barcelona je nevina"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 16:23

Predsjednik Katalonaca umiruje navijače

Tek trebamo doznati koliko su dobro posložene optužnice španjolskog tužiteljstva koje terete Barcelonu i njene bivše predsjednike Josepa Mariju Bartomeua i Sandra Rosella za koruptivne radnje u razdoblju od 2001. do 2018., a u međuvremenu aktualni predsjednik Joan Laporta umiruje navijače: „Barcelona je nevina“.

Barcelonu se, dakle, tereti da je Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem potpredsjedniku španjolske sudačke komisije, odnosno njegovoj tvrtki platila ukupno 8.4 milijuna eura, a zauzvrat su katalonskom divu delegirani poželjni suci.

„Barcelona je ostvarila i održavala strogo povjerljiv verbalni sporazum s Joseom Marijom Enriquezom Negreirom po kojem je on u funkciji potpredsjednika španjolske sudačke komisije u zamjenu za novac postupao tako da je Barcelona imala povlašten status kod sudaca“, ustvrdili su tužitelji na uvodnom ročištu.

Laporta se nije oglašavao oko cijele situacije, a danas je, pak, tvitnuo:

„Navijači, budite mirni. Barca je nevina oko onog za što se optužuje i žrtva je kampanje protiv njene časti u koju su sada svi uključeni. To nas ne iznenađuje, ali branit ćemo Barcu i dokazati njenu nevinost. Mnogi će se morati ispraviti“, objavio je Laporta na Twitteru. (pz)



Tagovi

BarcelonaJoan Laporta

Ostale Vijesti