Busquets, Pique, Alba @REUTERS
Busquets, Pique, Alba @REUTERS

Laporta misli ozbiljno: Iskusnom Barçinom trojcu režu se plaće

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.03.22. | 17:59

Svi u redovima katalonskog diva moraju smanjiti financijske apetite

Barcelona je konačno prodisala pod Xavijevim vodstvom i u posljednji dio sezone ulazi s epitetom najraspoloženijeg španjolskog prvoligaša. To je dodatno osnažilo klupsko vodstvo u provođenju mjera štednje, a bez kojih klub neće moći normalno funkcionirati u bližoj budućnosti.

Tako je predsjednik Joan Laporta posljednjih dana krenuo u ozbiljnu javnu akciju kojoj je cilj pojasniti sadašnjim i budućim igračima da su dani rastrošnog poslovanja kluba iza Barcelone. Prvi čovjek katalonskog diva je u seriji intervjua rastrubio kako se igrački ugovori više neće napuhavati, a pritom je i otvoreno zaprijetio svojim skupocjenim zvijezdama, kao i onima koji čekaju u redu za produljenje ugovora, kako će morati smanjiti svoje apetite.

Španjolska Marca je tako u prvi plan istaknula trojicu starosjedioca – Gerarda Piquea, Sergija Busquetsa i Jordija Albu, čiji će džepovi prvi biti na udaru. Navodno se iz klupskog budžeta na njihove plaće, bonuse i premije izdvaja preko 100 milijuna eura i oni su prvi na redu za rezanje mjesečnih primanja.

Laporta je, prema pisanju španjolske tiskovine, jasno predstavio financijsku situaciju i sadašnjim i budućim igračima, od Arauja, Gavija i Dembelea, pa do pridošlica Christensena i Kesssieja. Tako je Dembeleu u pregovorima oko produljenja ugovora pojašnjeno da više ne može imati dosadašnja astronomska primanja i zbog toga su propali pregovori s Francuzom. Slično je poručio i Gaviju i Arauju preko njihovih zastupnika.

„Svi će u klubu biti procijenjeni prema jednakim parametrima, a koje svi u potpunosti razumiju. Nadam se da će se svi priviknuti na to da će plaće sada biti direktno povezane s onime što pružaju na terenu. Tkogod ne želi to prihvatiti i ne želi biti ovdje, slobodni su potražiti drugu sredinu“, oštro je poručio Laporta.



Tagovi

La LigaBarcelonaJoan LaportaGerard PiqueJordi AlbaSergio Busquets

Ostale Vijesti