Lančana „Griezmann“ reakcija: Četvorica mijenjaju klubove, a London je u epicentru

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.07.19. | 12:14

Kuha se velika trampa na Otoku.

Kao što se već mjesecima nagađalo, danas je konačno i potvrđeno. Antoine Griezmann je dogovorio transfer u redove Barcelone, a to je konačno odobrio i madridski Atletico. Barca će isplatiti 125 milijuna eura na ime odštete, a u smjeru Madrida otići će jedan, zasad još neutvrđeni, igrač iz redova Blaugrane.

> Gotovo! Griezmann u novom klubu za 125 milijuna eura

Iz tog razloga, uprava Rojiblancosa se bacila na posao dovođenja zamjene za francuskog napadača. Nekoliko se imena provlačilo kroz urede kluba s Wande Metropolitano, ali uvijek bi se uži izbor sveo na jedno ime – Alexandre Lacazette.

Napadač Arsenala minule je sezone skupio 13 golova u Premiershipu, jedan manje nego u prvoj godini igranja za Topnike, ali puno važnije za Unaija Emerya jest činjenica da je stvorio fantastičnu suradnju s Pierreom-Emerickom Aubameyangom, koji je zabio fantastična 22 zgoditka. Ipak, uprava londonskog kluba spremna je prodati ga za zadovoljavajuću cifru, a sam francuski reprezentativac je spreman otići u Španjolsku jer bi ga tamo čekalo igranje u Ligi prvaka.

 

 

Kako prenosi engleski Mirror, 27-godišnji golgeter spreman je na odlazak, a uprava Arsenala već je pronašla njegovu zamjenu i spremila inicijalnu ponudu. Riječ je o napadaču drugo londonskog kluba, Crystal Palacea. Naravno, pričamo o Wilfriedu Zahi, za kojega je Arsenal već poslao ponudu u iznosu od 40 milijuna funti.

Uprava Palace se na to samo nasmijala, postavivši cijenu za 26-godišnjeg napadača na dvostruko većih 80 milijuna funti. Međutim, sada se javio i sam igrač iz Obale Bjelokosti. On smatra kako ga je njegov trenutni klub precijenio te je objavio upravi da želi otići iz kluba kako bi napravio novi korak naprijed u svojoj karijeri. Zaha smatra kako je Palace nerealan u traženju tolike cifre, što znači da su Gunnersi dobili veliki 'vjetar u leđa' kada je ovaj transfer u pitanju.

 

 

Ali to nije sve… London će transferom Griezmanna postati pravi epicentar zbivanja na europskom mercatu, poglavito Arsenal. S obzirom da planiraju dobre novce zaraditi na Lacazetteu, a kupnjom Zahe ostat će im dio novca za kupnju jednog drugog Francuza.

Kako prenosi ugledni L'Equipe, Topnici su zagrizli za Nabila Fekira, koji je dolaskom Thiaga Mendesa u Lyon dobio veliku konkurenciju. Novac koji ostane klubu s Emiratesa nakon što proda Lacazettea i kupi Zahu, neće biti dovoljan za angažman Fekira, stoga će im prvi sljedeći cilj biti prodaja Mesuta Ozila.

 

 

Za, sada već bivšeg, njemačkog reprezentativca ranije su interes iskazivali milanski Inter i Atletico, a klub iz sjevernog Londona želi ga prodati što prije. S druge strane, Lavovima se ne žuri s prodajom Fekira, ali 25-godišnji ofenzivac htio je otići još u prošlom prijelaznom roku. Prema Transfermarktu je procijenjen na 60 milijuna eura, ali određeni francuski mediji spominju kako bi Lyon pristao i na dvostruko nižu cijenu tako da je prodaja Ozila ključ u ovom poslu.

Sveukupno, transfer Antoinea Griezmanna utjecat će na još minimalno četiri igrača, a epicentar svih događanja definitivno je u Londonu.

Griezmann -> Barcelona

Lacazette –> Atletico Madrid

Zaha -> Arsenal

Fekir -> Arsenal

Ozil -> ?

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Antoine GriezmannAlexandre LacazetteMesut OzilNabil FekirWilfried Zaha

Ostale Vijesti