Ladić: Island bez motiva?! Ne brinite, oni će odraditi svoje

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.05.18. | 10:19

Vikinzi nemaju pobjede po završetku kvalifikacija za SP, iako ostavljaju dojam kako su svoje učinili samo plasmanom na Mundijal, Dalićev skaut i pomoćnik upozorava.

Naš dojam je bio kako se Island malo opustio po plasmanu na SP. Heimir Hallgrimsson i društvo uvjerljivo su odmarširali do prvog mjesta u našoj kvalifikacijskoj skupini. Zemlji vatre i leda to je bio veliki uspjeh sam po sebi pa ostavljaju dojam momčadi sretne samo činjenicom što će biti u Rusiji.

Naime, nakon pobjede protiv Kosova nisu više pobijedili nikog u „ozbiljnoj utakmici“. Po završetku kvalifikacija imaju poraz od Češke 2:1, remi s Katarom i dva poraza na američkoj turneji, od Meksika i Perua. Jedine pobjede ostvarili su dvije prijateljske utakmice protiv Indonezije koje nisu bile pod Fifom. Jesu li se malo opustili?

„Island nikad nije opušten,“ srezao nas je u startu Dalićev špijun za Island.

„Oni će svoje odraditi, možda su ušli u te utakmice s malo manje motiva, ali oni će i dalje trčati kao navijeni, i dalje će pokušati nametnuti svoj engleski stil, i dalje će ispaliti svojih pet centaršuteva na visoke igrače, i dalje će prijetiti iz prekida."

„Island nije potrebno detaljno pratiti. Ne zato što nisu kvalitetni, nego zato što imaju jedan stil igre i forsiraju ga konstantno. To je njihova najveća snaga, valjda su procijenili kako će im taj stil donijeti najviše uspjeha i zato ga koriste. S njima smo igrali već dosta puta u zadnjih nekoliko godina. Bili smo s njima i u skupini,“ započeo je svoju analizu.

„Nema tu puno nepoznanica, gotovo sve o njima znamo. U ove dvije utakmice što sam ih ja pratio na američkoj turneji to je bila nekakva preslika utakmica protiv nas,“ otkrio je.

Islanđani su bili veliko iznenađenje Eura, ali Ladić smatra, sad više nikom neće biti nepoznanica.

„Pobrinut ćemo se da Island ne bude iznenađenje ovog Mundijala,“ rekao je Ladić pa otkrio plan za dalje.

„Nestrpljivi smo da započnu pripreme i dugo iščekivano prvenstvo. Na uvodnim treninzima ćemo se upoznati sa zadatkom koji pred nama, igrači koji se eventualno ne poznaju će se međusobno upoznati, potom slijedi regeneracija i onda počinjemo s treninzima.“

Na njima će vjerujemo biti puno priče o 98., generacija za koju je branio Dražen Ladić ostvarila je povijestan uspjeh prije 20 godina, a za aktualnu mnogi kažu kako je još bolja od Vatrenih, no još čekaju opipljiv uspjeh s velikih natjecanja.

„Tek sad shvaćam što smo mi postigli. Kad si dio toga svega, onda prihvaćaš vlastiti uspjeh zdravo za gotovo, ali kad se malo odmakneš shvatiš što se zapravo napravio. Nadam se kako će nas ova generacija skinuti pa nek' idućih 20 godina nogomet na ovim prostorima živi od tog uspjeha,“ zaključio je Ladić.

(foto: Pixsell)


Tagovi

IslandDražen Ladić

Ostale Vijesti