REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Kvalifikacije za Ligu prvaka: Tobol i Ferencvaros odigrali bez golova, Bodo deklasirao Klaskvik (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.07.22. | 21:06

Dok je mađarski velikan izbacio Dinamo u tećem pretkolu Lige prvaka u ljeto 2020., Tobol je u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu bio prejak protivnik hrvatskom viceprvaku Hajduku izbacivši ga u 118. minuti iz Europe, a malo je nedostajalo da danas rano šokiraju Ferenc

U kvalifikacijama za Ligu prvaka u ranoj utakmici igranoj od 16 sati susreli su se tobol i Ferencvaros pa susret završili bez golova. I jedni i drugi su poznati i hrvatskim klubovima. Dok je mađarski velikan izbacio Dinamo u tećem pretkolu Lige prvaka u ljeto 2020., Tobol je u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu bio prejak protivnik hrvatskom viceprvaku Hajduku izbacivši ga u 118. minuti iz Europe, a malo je nedostajalo da danas rano šokiraju Fradi.

Mađari se nisu ni snašli, a Zoran Tosic je već bio u šesnaestercu u 14. minuti susreta, ali je njegov udarac blokiran. Franck Boli je pokušao zaprijetiti s druge strane, ali je Aleksandr Mokin bio spreman te sačuvao svoju mrežu. Do kraja prvog dijela, sudac Dario Bel pokazivao je samo žute kartone. Prvo ga je Dušan Jovančić dobio za pregrub start, potom Balint Vecsei jer je protivničkog igrača srušio na tlo, a u 38. minuti su 'požutili' i Boli i Kairov pa smo izjednačenja i brojčano povećanje gledati samo na kontu kartona, ali ne i na semaforu.

U nastavku je Ferencvaros odlučio osvježiti momčad. Esiti i Marquinhos su ušli umjesto Vecseia i Zachariassenam, dok je Bolija zamijenio Bassey. Tobol je na zamjene čekao još koju minutu nakon Ferenca pa je Sergejev ušao umjesto Brigida, a Zharynbetova je zamijenio Muzhikov.

U redove Ferencvaroša stigao je tek još jedan žuti karton, onaj u 71. minuti za Laidounija i to je bilo najveće uzbuđenje u nastavku. Do kraja je za Fradi umjesto Botke zaigrao Winngo, a za Tobol Vukadinović umjesto Zhaksylykova u 77. minuti. Dao je Dario Bel još četiri minute nadoknade, ali bez rezultata. Ostalo je 0:0.

U drugim susretima Bodo/Glimt je deklasirao Klaksvik 3:0. Hattrick je u ovom susretu upisao Victor Okoh Boniface već u 11. minuti (VIDEO), a potom i 31. (VIDEO), da bi na kraju zabio iz penala u 58. (VIDEO).

HJK je na domaćem terenu minimalnim rezultatom svladao Rigas i to golom Manuela Martića u 10. minuti susreta.

Mohcine Hassan u 71. minuti je zabio za slavlje Dudelangea protiv Tirane. (VIDEO)

Srijeda, 6. srpnja

Kvalifikacije za Ligu prvaka

Tobol – Ferencvaros 0:0

Bodo/Glimt – Klaksvik 3:0

HJK – RFS 1:0

Dudelange – Tirana 1:0

Zrinjski – Šerif 0:0

Maribor – Soligorsk, 20.15

Slovan Bratislava – Dinamo Batumi, 20.30


Tagovi

FerencvarosLiga prvakaKvalifikacije za Ligu prvakaTobol

Ostale Vijesti