Kvalifikacije za 1.HNL na Kantridi: „Napravit ćemo sve za zeleno svjetlo“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.05.20. | 14:14

Podno legendarnih stijena Kantride opet će se igrati prvoligaški nogomet.

„Razgovor s gradonačelnikom bio je na tragu onoga što smo razgovarali u siječnju kada smo u dogovoru s gradom zatražili prvoligašku licencu. Ništa se u tom dijelu nije promijenilo. Grad će nam pomoći u onom dijelu u koje nam jedino nedostaje da dobijemo prvoligašku licencu, a to je infrastruktura koja u ovom trenutku ne zadovoljava sve tražene uvjete.

U prvom redu riječ o kapacitetu tribina stadiona na Krimeji. Kada je pak riječ o pričuvnom rješenju, stadionu na Kantridi, grad je izrazio spremnost da napravi sve što je moguće da se u žalbenom roku dobije zeleno svjetlo za igranje prvoligaških kvalifikacija na tom stadionu“, rekao je Marinko Koljanin u razgovoru za Novi List.

Krimeji u prvom redu nedostaje tribina za još 2000 mjesta, potom i snažniji reflektori. Kada je Kantrida u pitanju glavne su zamjerke brojači na ulazima i semafor. Ukupna investicija zajedno s uređenjem svlačionica na Kantridi ne bi smjela premašiti iznos od nekoliko stotina tisuća kuna.

Postoji pritom nekoliko varijanti nabavke brojača, od najma pa do kupnje korištenih. Jasno je da bi se i semafor ili brojači kasnije mogli koristiti i na drugim gradskim sportskim objektima, pa i primjerice na Krimeji ukoliko se u skoroj budućnosti uredi za prvoligaške utakmice, čemu se u klubu nadaju.

„Procjena je da je sve što treba na Kantridi učiniti izvedivo u zadanim rokovima i financijski nije nepremostivo za grad čak i u ovim kriznim vremenima“ rekao je Koljanin pa nastavio:

„Treba pritom naglasiti da nema Riječanina koji ne zna da su Orijent 1919 i Krimeja jedno. Naš odlazak na Kantridu je privremen i na taj potez se nismo odlučili zbog nekog hira ili novca već zbog toga što Krimeja u ovom trenutku ne zadovoljava uvjete. Radimo i na tom dijelu, gradonačelnik je odobrio izradu projekta za izgradnju tribine za 2000 gledatelja nasuprot sadašnje glavne tribine“, dodao je dopredsjednik Orijenta.

Iako bi Orijent prvi put u ovom tisućljeću mogao ponovno osjetiti čari HNL, navijačka skupina kluba sa Sušaka, Red Fuckersi, ideju da bi njihov klub trebao svoje domaće utakmice igrati na Kantridi smatraju neprihvatljivom.

Bilo kako bilo, Orijent će prema svemu sudeći u kvalifikacije za 1.HNL, a ukoliko se sredi potrebna dokumentacija te svi uvjeti budu zadovoljeni, kultne riječke stijene ponovno će imati prilike gledati prvoligaški nogomet.

Cijeli intervju Marinka Koljanina za Novi List pročitajte OVDJE.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

2. HNLDruga HNLPrva HNLRijekaNK OrijentNK Orijent 1919Orijent

Ostale Vijesti