Barcino dijete srušilo Real, kultni Espanyol sve bliže drugoj ligi

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 08.03.20. | 22:50

Još jedno kolo La Lige je za nama.

Danas je u španjolskoj La Ligi na rasporedu bilo pet utakmica.

Prvi su na teren izašli igrači Osasune i Espanyola, a utakmica je završila rezultatom 1:0.

Bila je to jedna prava prvoligaška utakmica u kojoj su i jednima i drugima bodovi bili od velikog značaja. Domaćinu su oni bili potrebni kako bi si kupili mir, stigli do sredine tablice i kako bi izbacili svaku mogućnost da završe u zoni koja vodi u drugu ligu, dok je gostima, koji su trenutno posljednja momčad prvenstva, oni bili neophodni u borbi za opstankom.

Domaćin je bio nešto konkretnija momčad, a svoju bolju igru okrunili su u 51. minuti kada je Torres realizirao najstrožu kaznu.

Usprkos svim pokušajima gostiju rezultat se do kraja nije mijenjao, a Espanyol je na ovaj način ostao na posljednjem mjestu sa samo 20 osvojenih bodova u 27 odigranih kola. Zanimljivo, Espanyol je u posljednjoj utakmici Europske lige svladao engleski Wolverhampton rezultatom 3:2, ali im to nije bilo dovoljno budući da su u prvoj utakmici KO faze poraženi rezultatom 4:0.

Od ostalih utakmica izdvajamo onu Valladolida i Athletic Bilbaa koja je završila visokom pobjedom gostiju rezultatom 1:4.

Od samog starta utakmice gosti su bili bolji na terenu, a svoju nadmoć demonstrirali su dvama pogocima u privih pola sata. Prvo je Lopez zabio u 4. minuti prekrasnim udarcem iz slobodnog udarca, da bi onda u 24. minuti Raul Garcia bio najviši u skoku i jedan ubačaj Cordobe smjestio iza leđa domaćeg vratara.

U nastavku je prvo za domaćina smanjio Sandro Ramirez lijepim udarcem sa 20-ak metara, ali su u završnici utakmice Williams (87') i Cordoba (90+3') zabili dva pogotka u situaciji kada su domaćini bacili sve karte u napad. Totalna ofenziva im se u konačnici nije isplatila pa su tako susret završili s visokim porazom pred prepunim stadionom.

Valja istaknuti i kako je Leganes stigao do iznenađujuće gostujuće pobjede protiv Villareala (1:2), a prvo ime susreta bio je ofenzivni veznjak gostiju Oscar koji je zabio oba pogotka za goste.

Levante i Granada odigrali su utakmicu bez pobjednika (1:1), a golove su zabili Roger (11') i Machis (60').

Za kraj dodajemo kako su posljednju utakmicu u ovom kolu odigrali Betis i Real Madrid. Utakmica je završila rezultatom 2:1, a prvo ime utakmice bio je nekadašnji igrač Barcelone Tello koji je zabio pobjedonosni pogodak u 82. minuti.

Kraljevska momčad nije dobro otvorila utakmicu, a svoju bolju igru domaćin je okrunio u 40. minuti. Obrana Reala nije dobro reagirala, Sidnei je natrčao na loptu i silovitim udarcem probio belgijskog čuvara mreže za veliko slavlje na Benitu Villamarinu.

Kada su svi mislili da će se na predah otići s minimalnom prednošću domaćina, ukazao se Karim Benzema. Strijelac prvog pogotka srušio je Marcela u svojem 16-ercu, a francuski napadač je rutisnki izveo jedanaesterac pa se tako na predah otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku utakmice Betis je bio dobar, imali su jasno postavljen plan igre, a nagradu za njihovu hrabru partiju dobili su u 82. minuti. Guardado je lijepom dubinskom loptom u priliku izbacio bivšeg igrača Barcelone, Cristiana Tella koji se našao u situaciji 1 na 1 s vratarom Reala nakon čega rutinski zabija jedan od najvažnijih pogodaka u svojoj karijeri za erupciju oduševljenja na stadionu njegovog Betisa.

Do kraja utakmice Real je bacio sve karte u napad, imali su nekoliko dobrih prilika od kojih je najbolja bila ona Benzeme u 95. minuti, ali mreže se više nisu tresle pa je tako Betis upisao ogromnu pobjedu protiv kraljevske momčadi koja je ovim porazom izgubila čelnu poziciju u La Ligi.

(foto: Reuters)


Tagovi

PrimeraLeganesOsasuna

Ostale Vijesti