Reuters
Reuters

Kultni engleski klub nadoknadio 0-4 zaostatak i izborio finale kvalifikacija za Championship

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 07:00

Ovakve povratke viđamo rijetko...

 Bivši engleski nogometni prvak Sheffield Wednesday ostvario je podvig plasiravši se u finale doigravanja "League One" nakon što je nadoknadio zaostatak 0-4 iz utakmice protiv Peterborough Uniteda.

Sheffield Wednesday je drugi najstariji profesionalni nogometni klub u Engleskoj, osnovan 1867. godine, te jedan od najuspješnijih u engleskom nogometu.

Četiri puta je bio engleski prvak, tri puta je osvojio FA kupa, a po jednom Liga kup i FA Community Shield. Međutim, posljednji put je u elitnom razredu engleskog nogometa igrao 2000. godine, a zadnje dvije sezone "The Owlsi" igraju u League One, trećem razredu engleskog nogometa.

Ove sezone na korak su do povratka u "Championship" nakon što su velikim preokretom izborili finale kvalifikacija.

U prvom susretu Peterboroug United je slavio sa 4-0, no Wednesday je u uzvratu nakon produžetaka pobijedio sa 5-1, a potom boljim izvođenjem jedanaesteraca sa 5-3 zborio finale.

Domaćin je poveo u devetoj minuti golom Michaela Smitha iz jedanaesterca, na 2-0 je povisio Lee Gregory u 25. minuti, da bi Reece James u 71. minuti zabio za 3-0.

Kada se već činilo kako će Peterborough United izdržati, domaćin je golom Liama Palmera u osmoj minuti nadoknade izborio produžetak. Lee Gregory je u 105. smanjio na 4-1, a Callum Paterson je u 112. minuti zabio za 5-1.

Prilikom izvođenja kaznenih udaraca domaći igrači su bili sigurni, zabivši svih pet golova, dok je na suprotnoj strani tragičar postao Dan Butler promašivši u drugoj seriji.

"Svi su nas otpisali. Svi su nam rekli da to ne možemo učiniti, ali to je nevjerojatno," rekao je kapetan Barry Bannan za Sky Sports.

U finalu doigravanja na Wembleyju klub iz Sheffielda će se susresti s Barnsleyem ili Boltonom.

"Imamo još jednu utakmicu do kraja. Navijači su bili ključni, oni su gurali igrače preko crte," rekao je menadžer Darren Moore.

Sheffield Wednesday je na kraju imao čak 38 udarca na suparnički gol, od čega 12 u okvir, a najbolji igrač gostujućeg sastava bio je vratar Will Norris koji je primio pet pogodaka, ali je zabilježio i sedam obrana.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

League OneChampionshipSheffield Wednesday

Ostale Vijesti