Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Kulenović prvijencem 'ubio' Ponikvama nadu u čudo, Modri uveličali feštu s četiri gola. Dan iz snova za dvojicu klinaca!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 27.09.23. | 16:44

Dinamo je svladao Ponikve (4-1) i plasirao se u osminu finala Kupa

Živjela je 38 minuta nada Ponikva da bi se u Gajnicama moglo dogoditi čudo, da bi Dinamo mogao, ako ništa drugo, barem neizvjesno živjeti do samog kraja. Jer, morao je Sergej Jakirović ustati s klupe i stajati u rub terena, davati upute svojim igračima, nekad i pomalo ljutito. Naime, nije se na terenu u prvih pola sata vidjelo tko je hrvatski prvak, a tko igra u četvrtom ligaškom rangu. Ponikve, u dresovima nalik Celticovima, pružale su velik otpor. I ne samo to, mogli su domaćini i voditi... Ali, na kraju ipak realno i rutinski, Dinamo je slavio 4-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kao što je i najavio, poslao je Jakirović na teren pričuvni sastav, neki su, poput, Urugvajca Sose i debitirali. Očekivao je, vjerojatno, Jakirović da će dečki, koji ne igraju često i puno, dati, što se kaže, više od 100 posto, da će igrom pokazati da zaslužuju veću minutažu. Međutim, osim u uvodnih nekoliko minuta, kad su pokušali Kaneko i Perković, malo smo vidjeli od Dinama. Domaćini su možda bili malo impresionirani, više gledali prema obitelji i prijateljima na punim tribinama, neke od njih dozivala su djeca iz publike... No, kad su malo došli do zraka, 'Zeleni' su postali ravnopravni, a potom su mogli i povesti. Berić je sjajno opalio s 20 metara, pod gredu, Zagorac se ispružio i jedva izbacio loptu preko gola. Bad Blue Boysi i domaći navijači 'Vješala' navijali su jedni do drugih, nekad čak i zajedno, pogotovo kad je na meniji bio nedjeljni derbi u Splitu. Miris roštilja osjećao se iz okolnog restorana, a Ponikve su još malo dodale gas. Đopar je pucao s vrha šesnaesterca, ali točno u Zagorca. Još jedan je bio pokušaj domaćina, lopta je završila u vanjskom dijelu mreže.

Podsjetimo, Dinamo je i prije devet godina gostovao u Gajnicama, u istoj fazi Kupa, tada su domaćini vodili, držali 1-0, onda su Vukojević i Henriquez zabili za 2-1 i odveli Dinamo dalje. Nije bilo daleko da i sad vidimo prvi dio tog scenarija, sa svakim izlaskom u napad, Ponikve su imale vjetar u leđa s tribina, mnogi su priželjkivali gol domaćina, pa da se o ovoj utakmici još dulje priča. U Dinamovim redovima malo raspoloženih igrača, primjerice, Gabriel Rukavina nije mogao proći po lijevoj strani, Marin se nije baš snalazio u šesnaestercu, Kaneko je pokušavao, oko njega se uvijek nešto događalo, nedostajala je završnica. Inače, na desnom boku je zaigrao Luka Menalo, na toj je poziciji Dinamo trenutno deficitiran. Generalno, malo je bilo onih, koji se u skoroj budućnosti mogu požaliti na malu minutažu...

Ipak, Ponikve nisu zabile za 1-0., ali je uspio zabiti Dinamo. Sandro Kulenović dobro se okrenuo u šesnaestercu i poentirao. To je, zanimljivo, njegov prvi gol za Dinamo u službenim utakmicama, u 22.nastupu. Čekao je dugo taj dan, odlazio na posudbe i vraćao se, vjerojatno je drugačije zamišljao svoj prvijenac za Modre, na nekom drugom, velebnijem stadionu, u jačoj utakmici. No, probio je led u Gajnicama, možda mu se i nakon tog pogotka otvori... Bila je to ta 38.minuta, kad je postalo jasno da Ponikve teško mogu okrenuti susret, njihova je nada bio vodeći gol pa Dinamova nervoza, ovako je postalo jasno da će senzacija izostati.

A potvrdu da utakmica ide baš u tom smjeru, dobili smo već u trećoj minuti drugog dijela, dodao je Luka Vrbančić, još jedan debitant, dečko baš iz Gajnica, roditeljski mu je dom stotinjak metara od stadiona. Poznaje teren, to se vidjelo, odmah se snašao, lijepo proigrao Kaneka, koji je zabio, kao i Kulenović, svoj prvi gol za Modre. Japancu bismo, iako nije briljirao, ipak pokazali palac gore, on bi mogao kod Jakirovića imati mjesta u rotaciji. Deset minuta kasnije zabio je i Antonio Marin, uz poseban pljesak s tribina u igru je ušao Arijan Ademi, ipak, na kraju, rutinska pobjeda Modrih. Koju je u zadnjim minutama potvrdio baš Luka Vrbančić, bivši igrač Ponikva. Kao što je i najavio, nije slabio pogodaka. Dan iz snova za Vrbančića!

No, Ponikve su uspjele zabiti, Dinamova obrana ni u ovoj utakmici nije izdržala. Ubačaj iz prekida Đopara, Leon Jadek se najbolje snašao, nadvisio Bernauera i glavom matirao Zagorca. Inače, Jadeku je tek 17 godina, veliki je dinamovac, još jedan dečko, koji je doživio dan iz snova. Nije slučajno Jakirović stalno upozoravao na obranu, tu ima još dosta posla, od njegova dolaska na klupu, samo Slaven Belupo nije uspio zabiti Modrima. Međutim, kad se sve zbroji, Dinamov trener ne mora biti nezadovoljan, pobjeda je tu, ipak bez stresa, a dobio je i odgovore, na koga može, a na koga ne može računati u ovom kadru.

Nakon utakmice Dinamovi su igrači podijelili dresove igračima Ponikva i još dugo tražili put do autobusa, teško su se probijali kroz grupu djece i navijača, koji su tražili autograme, dresove i selfieje.

Ponikve - Dinamo 1-4

Zagreb. Stadion: Igralište u Gajnicama. Gledatelja: 1500. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Anto Marić (Zagreb) i Marko Maloča (Zagreb).

PONIKVE: Bermanec (od 46.Petrčić) - Atlija, Žejavac, Bukovac (od 46.Benko), Bakarić - Čordaš (od 75. Jakoplić), Vragolović - Đopar, Berić (od 63.Koletić), Fajdiga (od 46.Gajski) - Jadek. Trener: Hrvoje Pipinić.

DINAMO: Zagorac - Menalo, Bernauer, Sosa, Perković - Sučić (od 63.Čaić), Halilović (od 62.Ademi) - Kaneko (od 62.Pavlek), Marin (od 79. Mihajličenko), Rukavina (od 46. Vrbančić) - Kulenović. Trener: Sergej Jakirović.

Strijelci: 0-1 - Kulenović (38.), 0-2 - Kaneko (48., Vrbančić), 0-3 - Marin (58., Kulenović), 1-3 - Jadek (66., Đopar), 4-1 - Vrbančić (88.)

Žuti kartoni: Atlija

Crveni kartoni:



Tagovi

GNK DinamoPonikveSandro KulenovićTakuro KanekoHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti