Screenshot
Screenshot

Kuda ide ovaj svijet? Ajax ponudio 15 milijuna eura za 16-godišnjaka, Braga želi 40 milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 03.02.22. | 13:25

Toliko o krizi u nogometu…

Posljednjeg dana prijelaznog roka malo je nedostajalo da svjedočimo drugom najvećem transferu nekog 16-godišnjaka. Naime, kako pišu portugalski mediji, Ajax je za Bragino čudo od djeteta, Rogera Fernandesa, ponudio 15 milijuna eura, ali portugalski klub to je bez sekunde razmišljanja odbio. O Jogo dodaje kako Braga za ponajvećeg talenta u povijesti kluba traži 40 milijuna eura te da su osim Ajaxa za njegovim uslugama zainteresirani RB Leipzig i nekoliko engleskih klubova.

Predsjednik kluba Antonio Salvador navodno nije bio zainteresiran ni za pregovore. On je taj koji je odredio cijenu za svojeg dragulja i od nje ne odustaje. Na čelnoj poziciji kluba je 19 godina, a za to vrijeme klub je osvojio četiri trofeja. Uzmemo li u obzir da u Portugalu 'monopol na trofeje' imaju tri kluba, baš kao i da je Braga prije njegovog dolaska osvojila tek jedan trofej (Kup, sezona 65/66.) jasno je zašto ga navijači idealiziraju te u njegove odluke ne sumnjaju.

Braga je trenutno četvrta momčad Portugala. Najskuplji klupski eksponat je kapetan Ricardo Horta, lijevo krilo koje je u klubu od 2017. godine, a prije pola godine je umalo napustio klub nakon što je na njegovu adresu stigla ponuda američke Atlante.

Kad je odluka donesena da Horta ostaje, iz kluba su to odlučili s javnošću podijeliti na poprilično zabavan način. Editiran je video isječak iz filma Vuk s Wall Streeta, na glavu Leonarda DiCaprija montirana je ona Ricarda Horte, a tom prilikom Jordan Belfort govori kako on neće napustiti svoju kompaniju, baš kao što Horta nije htio napustiti 'svoj' klub.


No, Horta bi sad ipak mogao dobiti zeleno svijetlo za odlaskom, jer na njegovom mjestu Braga sad ima jednog od najvećih talenata u svojoj povijesti. Roger Fernandes igra na poziciji lijevog krila, ali je zato potpuno drugačiji tip igrača od Horte koji voli 'zabosti' u sredinu te se oslanjati na udarce iz daljine. Roger je lijevak kojeg krasi nevjerojatna brzina i agilnost, više je fokusiran na asistencije nego na golove, ali kako ne bi morao jednog od njih žrtvovati, trener Carlos Carvalhal pokušao je s Rogerom na desnoj strani. Nije to bilo loše, ali Roger je ipak lijevo krilo, a Braga na desnoj strani ima Iurija Madeirosa i Lucasa Piazona, tako da ni tamo do minuta neće ništa lakše…

Na neki način, činjenica da ovaj transfer nije realiziran ide u prilog Hajduku. Već se mjesecima priča o tome da Ajax ozbiljno prati Stipu Biuka ta da će, ako veliki talent Bili nastavi s igrama kakve je dosad pružao, krenuti po njega po završetku sezone. Budući da su Biuk i Roger igrači koji igraju na istoj poziciji (usprkos tome što je riječ o potpuno drugačijem profilu igrača), malo je vjerojatno da bi Kopljanici izdvojili pravo malo bogatstvo da bi obojicu doveli u svoje redove.



Tagovi

Roger FernandesBraga

Ostale Vijesti