Sandra Simunovic/PIXSELL
Sandra Simunovic/PIXSELL

Krznar uoči Čekićara: Petković plovi između špice i veznog, imamo dvije varijante za utakmicu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.09.21. | 12:01

Londonski klubovi se posljednjih godina ne provode dobro u Zagrebu...

Dinamove pripreme za ogled protiv West Hama teku relativno mirno. Trener Damir Krznar bi na raspolaganju trebao imati gotovo sve igrače, a to je nešto što je svakako najvažnije za svakog trenera.

Klubovi iz Londona posljednjih se godina na provode najbolje kad im je na rasporedu gostovanje na Maksimiru. Prvo je prije šest godina u Zagrebu pao Arsenal (2:1), da bi se onda ista stvar dogodila i njihovom najvećem rivalu Tottenhamu. Na klupi Pijetlova bio je Jose Mourinho, na terenu igrači poput Harryja Kanea, Delea Allija, Lucasa Moure, Erika Lamele i Huga Llorisa, ali Mislav Oršić je 'ukrao show'. Jasno, to ne znači da će se isto dogoditi i danas, ali Dinamo je tom pobjedom prije pola godine dobio potvrdu da može i protiv najvećih.

Dinamo danas nije 'anonimac' u Europi. Nitko prije puta u Zagreb ne upiše bodove unaprijed pa tako nitko ne misli da će West Ham olako shvatiti Plave. Kvaliteta je na njihovoj strani, ali bila je i na strani njihovih sugrađana, Arsenala i Tottenhama. A svi znamo kako je to završilo…

„Svi su na raspolaganju, Livaković, Franjić, Oršić... Samo Perić malo kaska. Čop je isto zdrav, napravio je prvi trening, ali bilo je malo prerano. Svi osim Čopa i Perića su spremni. Da, Livaković i Oršić su unutra sigurno“, rekao je Krznar u razgovoru za Sportske novosti pa dodao:

„Napravit ćemo još u treningu dvije varijante, odlučit ćemo se za jednu, ali to su nijanse, u kadrovima. Tko će na stranu, tko će u špicu, a što se tiče sustava sve je isto.“

Iako će u HNL-u nositi dres s brojem 10, Bruno Petković će minimalno do zime na leđima u Europskoj ligi nositi 'svoj' 21. Petković nije samo preuzeo broj od Majera, već i poziciju, jer najnovije priče iz Maksimirske 128 govore kako bi stasiti napadač uskoro mogao biti ustaljen na poziciji ofenzivnog veznjaka.

„Nije definitivno, plovit će između špice i veznog, po potrebi“, kratko i jasno rekao je Krznar.

Utakmica je na rasporedu sutra u 18:45 sati, a glavni sudac ogleda bit će Francuz Ruddy Buquet.


Tagovi

West HamDinamo ZagrebDamir Krznar

Ostale Vijesti