Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Krznar u problemima pred motiviranu Lokomotivu: Fale stoperi, Majer ne igra, a pobjeda je imperativ (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.08.21. | 09:21

Lokomotiva želi ostvariti pozitivan rezultat.

Večeras u 21 sat na Maksimiru Dinamo dočekuje Lokomotivu u utakmicu u kojoj gosti nemaju pritisak, a domaćini imaju imperativ pobjede.

(1.45) Dinamo (5.00) Lokomotiva (9.10)

Dinamo je ovaj tjedan doživio jedan od najtežih poraza u novijoj povijesti, u prvoj utakmici playoffa za Ligu prvaka, Plavi su razbijeni u Tiraspolu, Šerif je slavio 3:0, a mogao je zabiti još najmanje jedan, dva...

Unatoč zaostatku, Dinamo i dalje ima šansu izboriti plasman u Ligu prvaka i zaraditi značajan financijski iznos. No, bit će teško. Osim što je Šerif bolja momčad od onoga što se najavljivalo, Plavi u ovom trenutku izgledaju kao razbijena (i ranjena) vojska i pitanje je stigne li Krznar mobilizirati (i pokrpati) momčad pred uzvrat koji se u srijedu igra na Maksimiru.

Prvi korak u toj mobilizaciji je večerašnji dvoboj protiv Lokomotive na Maksimiru. Dinamu treba pobjeda kao suho zlato. Prije svega kako bi se zadržao korak za Osijekom, ali i Hajdukom koji (uz dvije utakmice više) Dinamu bježi šest bodova, a onda i kako bi se s pobjedom u džepu, i puni morala, pokušali osvetiti Šerifu za debakl u Tiraspolu.

(1.35) Dinamo (5.00) Šerif (9.00)

Iako će cinici komentirati da su Dinamu protiv Lokomotive ionako unaprijed upisani bodovi, posljednje sezone potvrđuju da Lokomotiva više nije tako lagani plijen za Modre kao što je bila do još prije četiri godine.

Čak i u prošloj sezoni, kada se Lokomotiva grčevito borila za ostanak, momčad s Kajzerice uspjela je Dinamu otkinuti dva boda.

Osim toga, Lokomotiva je u aktualno prvenstvo ušla sjajno. Na otvaranju je remizirala s Hajdukom, a onda je nanizala tri pobjede. Lokosi su i dalje bez poraza, najefikasnija su momčad lige s 11 pogodaka, imaju na raspolaganju sve ključne igrače osim sjajnog Lukasa Kačavende koji je dokazao da bi se vrlo rano mogao razviti u odličnog igrača.

"U dosadašnjim utakmicama ostvarili smo odlične rezultate. Svjesni smo da nas u subotu čeka najteža utakmica. Bez obzira na rezultat Dinamovog gostovanja kod Šerifa, Dinamo je uvijek Dinamo i svaka utakmica je drugačija. Mi naporno treniramo i uživamo u nogometu. Napraviti ćemo sve kako bi se vratili s Maksimira s pozitivnim rezultatom”, rekao je pred utakmicu trener gostiju Silvijo Čabraja.

Lokomotiva danas neće popustiti Dinamu koji ima velikih problema. Krznar na raspolaganju ima tek dva stopera, Kevina Theophilea Catherinea i Stefana Milića koji će utakmicu vjerojatno započeti na klupi za pričuve. Na lijevoj stoperskoj poziciji trebao bi krenuti Bartol Franjić, a možda Krznar, kao i u Tiraspolu, tamo postavi Francoisa Moubandjea koji je po vokaciji bek.

Na desno krilo vraća se Lirim Kastrati, a u vezi će Krznar sigurno rotirati. Majer, koji je prodan u Rennes, ne bi trebao zaigrati, a jedan od dvojica Josip Mišić-Kristijan Jakić, ako ne i oboje, trebao bi se sačuvati za dvoboj u srijedu. Majerovu poziciju preuzet će Luka Ivanušec, što znači da na desnom krilu starta Lirim Kastrati, a centralnu poziciju na terenu mogao bio preuzeti dvojac Amer Gojak i Marko Bulat.

Postoji mogućnosti da će Krznar u napadu odmarati Brunu Petkovića i priliku od prve minute dati Duji Čopu ili čak Deniju Juriću, no dojam je da strateg Modrih neće toliko riskirati i da će od prve minute krenuti Petković kojem je prijeko potreban pogodak kako bi vratio samopouzdanje i dignuo moral pred Šerif.

"Znamo da nas ne očekuje lagana utakmica, moramo pristupiti ozbiljno i vjerujem da ćemo izaći kao pobjednici. Ne smijemo dozvoliti da igrači padnu, pogotovo zato što nema ni razloga jer dosad su već „tisuću puta“ pokazali da znaju biti pravi kad to treba. Bit će tako i sad. Na utakmicu u Tiraspolu gledat ćemo kao na anomaliju koju ne smijemo ponoviti. Sve ono što je dobro proizlazi iz pravog pristupa, dakle i energija i pozitiva. Moramo vratiti tu vjeru u sebe, tu energiju i moć i ponovno se postaviti kao Dinamo, kao istinski lider nogometa ne samo u Hrvatskoj nego i u široj regiji i sve to, naravno, demonstrirati na terenu", tvrdi Krznar.

Sudac utakmice je Dario Kulušić iz Šibenika, a ista se prenosi na programu Arena Sport 3.

(1.45) Dinamo (5.00) Lokomotiva (9.10)




Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoNK LokomotivaLokomotiva Zagrebnajava 1.HNL

Ostale Vijesti