Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Krznar u lovu na dvostruku krunu i ugovor s Dinamom, no u Koprivnicu putuje bez napadača

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.04.21. | 09:56

Petković vuče žute kartone, Gavranović ozljedu, što znači da u prvi plan ponovno dolaze Atiemwen i Tolić

Rasplet sezone je pred nama i lomit će se koplja u narednih 10 dana. Već tada znat ćemo hoće li nogometaši Dinama obraniti naslov, jer su pred njima tri ključne utakmice. I sve tri izvan Maksimira. U gostujuću seriju krenut će u Koprivnici, zatim sele prema Poljudu, a na kraju i na Rujevicu. Prođu li taj dio uspješno, a mogu si čak dozvoliti jedan poraz pa i remi, bit će na korak do nove titule.

Ovaj rasplet važan je i za trenera Damira Krznara, jer ovisi i o njegovoj budućnosti na klupi. Naime, Krznar je u prilici vratiti dvostruku krunu u Maksimir nakon tri godine i uspije li u tome, smiješi mu se novi ugovor i ostanak na klupi najjačeg hrvatskog kluba.

Znamo svi, nakon pravomoćne presude zamijenio je Zorana Mamića i tada se pričalo kako je samo privremeno rješenje, no nakon što je srušio Tottenham, solidno odigrao protiv Villarreala i izborio finale kupa, dokazao je kako je sposoban i za više stvari. Prođe li uspješno kroz ovaj pakao gostovanja i osigura titulu, nema razloga da mu čelnici Dinama ne ponude novi ugovor.

Inače, Dinamo je u Prvoj HNL u sjajnoj seriji. Za poraz ne zna točno tri mjeseca, kada ga je 30. siječnja u Zagrebu šokirao Šibenik. No taj poraz nije bio Krznarovih ruku djelo, što znači da je aktualni trener bez poraza u hrvatskim okvirima.

Gostovanje u Osijeku bilo mu je najveće iskušenje, no neće mu biti lako ni u Splitu, odnosno Rijeci, s obzirom na to da se isti grčevito bore za Europu. Neće mu biti lako ni u Koprivnici, jer Dinamo putuje bez napadača. Petković vuče žute kartone, Gavranović ozljedu, što znači da je Krznar ponovno na mukama. Pretpostavlja se da će kao istureni pojedinac istrčati Atiemwen, iako je u igri i Tolić, koji je već jednom dobio priliku na istoj poziciji. protiv Lokomotive.

Izuzmemo li tu činjenicu da putuju bez pravog napadača, modri ne trebaju previše brinuti, jer se u Koprivnici redovito osjećaju vrlo ugodno. Pobjeđuju tri godine zaredom. Zadnji remi upisali su u svibnju 2018., a godinu ranije i zadnji poraz, bilo je tada 2:1 za Farmaceute. U ovoj sezoni igrali su triput u prvenstvu i jednom u kupu, uz tri pobjede Dinama (2:0, 3:0, 5:1) i jedan neriješen rezultat iz Maksimira (3:3).


Tagovi

Dinamo ZagrebDamir KrznarBruno PetkovićMario GavranovićSlaven Belupo

Ostale Vijesti